Centrale Markt is SWM en EBS meer dan een miljoen SRD schuldig

…De ijsfabriek trekt binnen een uur de mammoet-watertonnen leeg. Over mei 2017 is de elektriciteitsrekening SRD 65.000. De Centrale Markt alleen heeft zowel bij de SWM als de EBS honderdduizenden SRD achterstand, die samen de miljoen ver passeren…..

Het marktwezen is door de jaren heen scheef gegroeid. Districtscommissaris Mike Nerkust van Paramaribo Noord-Oost geeft richting aan het ordeningsproces dat gaande is.
[quads id=1]
De openbare markten in Paramaribo kennen gezamenlijke en specifieke vraagstukken en problemen.
De Centrale Markt aan de Waterkant vormt het middelpunt van de ordening. ‘Je krijgt de meeste tegenstand van mensen die het meest profiteren van de situatie zoals die nu is. Nadat de standhouders akkoord waren gegaan met het betalen van SRD 1 per meter, kwamen de grote standhouders in het geweer.

Er zijn meerdere grote standhouders, die 200 en meer vierkante meters bezetten. Een magazijnhouder, een slagerij en een warung bijvoorbeeld betalen SRD 75 per jaar, inclusief water en elektriciteit.
[quads id=1]
De ijsfabriek trekt binnen een uur de mammoet-watertonnen leeg. Over mei 2017 is de elektriciteitsrekening SRD 65.000. De Centrale Markt alleen heeft zowel bij de SWM als de EBS honderdduizenden SRD achterstand, die samen de miljoen ver passeren.

In de nabije toekomst zullen de grote standhouders van aparte water- en elektriciteitsmeters worden voorzien en individueel hun consumptie moeten betalen.’, stelt Nerkust.
Bron: DBS
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.