“Ik zie mijn dochter al in zo een rotzooi. Ze gaat het nooit doen”, Ronnie Brunswijk

…Op de dag van de aanhouding zat de dochter van Brunswijk samen met de man in een voertuig voor diens winkelzaak aan de Van Idsingastraat. …

De twee verdachten met de Nederlandse nationaliteit die in Suriname zijn aangehouden voor mogelijke betrokkenheid bij terroristische activiteiten, zijn de dochter van parlementariër en ondernemer Ronnie Brunswijk en een goede kennis van haar.
[quads id=1]
Het ministerie van Justitie en Politie maakte dinsdag bekend dat er zondag arrestaties zijn verricht op verschillende adressen in Paramaribo.

De dochter van de politicus is op vrije voeten. “Ik zie mijn dochter al in zo een rotzooi. Ze gaat het nooit doen”, pleit Brunswijk zijn dochter vrij. De kennis blijft aangehouden. Brunswijk daarover: “Deelname aan terrorisme moet bewezen worden. Dat is nog niet zeker; zo luidt de informatie van de inlichtingendienst.” Onderzoek moet uitwijzen of de kennis van zijn dochter schuldig is. “We moeten de juiste verklaring van de politie afwachten.”
[quads id=1]
Op de dag van de aanhouding zat de dochter van Brunswijk samen met de man in een voertuig voor diens winkelzaak aan de Van Idsingastraat. Van de politie kreeg Brunswijk te horen dat zijn dochter niets met de aanklacht te maken heeft en dat ze daarom is vrijgelaten. Haar kennis zou echter wel worden verdacht van contacten met terroristische organisaties.

Het DNA-lid wil zich niet uitspreken over mogelijke activiteiten van Islamitische Staat (IS) in Suriname. “Ik hoor het in de media. Je weet nooit hoe het werkt in bepaalde organisaties om mensen te rekruteren. Het kan, maar ik kan het niet hard maken.”

Brunswijk heeft geen moeite met de actie; hij verwijst in dit kader naar een wet die aangeeft dat als je als land over informatie beschikt dat personen zich bezighouden met terrorisme, de politie en veiligheidsdiensten van het land moeten ingrijpen.
Bron: DWT
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.