Bekendmaking – Morgen staking NVB!!

bus prijs diesel FamilieNieuws Suriname

…het personeel snakt naar een loonsverhoging wegens de verslechterde economische situatie in het land….

Medewerkers van het Nationaal Vervoersbedrijf (NVB) gaan donderdag in actie, omdat de onderhandelingen over de collectieve arbeidsovereenkomst (cao) van 2017 niet op gang komen.
[quads id=1]
Dat is woensdagmorgen besloten in een algemene ledenvergadering. Hoe de actie eruit gaat zien, houdt de bond nog even geheim. “Donderdagochtend zullen de leden de instructies krijgen”, zegt bondsvoorzitter Raymond Ford.

“We wachten al zeven maanden om te praten over de cao die januari in moest gaan. De mensen zijn verhit, omdat hun geduld is opgeraakt”, zegt Ford. Hij geeft aan dat het personeel snakt naar een loonsverhoging wegens de verslechterde economische situatie in het land.
[quads id=1]
Ook streeft de bond naar verbetering van de secundaire voorzieningen zoals kinderbijslag en overwerkbetaling. Hij wil verder praten over de inschaling binnen het NVB.

“Mensen die pas in dienst treden, kunnen niet direct evenveel verdienen als de mensen die jarenlang werken bij het bedrijf”, vindt Ford.
Bron: DWT
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.