Rapper Kaene Marica zit nu alweer vast.

…’KM’, Frenna en Priceless zaten vanaf december vorig jaar maanden in de cel in Suriname, omdat ze te zien waren op een filmpje waarin ze seks hadden met een meisje van vijftien. …

Rapper Kaene Marica (20), alias ‘KM’, van de populaire rapformatie SFB, is zaterdag met een geladen pistool aangehouden direct na een optreden op Vestival in Amsterdam-Zuidoost. Een bezoeker van het festival op het Arena Park had beveiligers getipt over het wapen in zijn broekband. Dit staat op de website van Het Parool.
[quads id=1]
Op vrijdag was de politie al binnengevallen bij een optreden van SFB in Q-Factory in Oostpoort, bij dj Giel Beelen. ‘KM’ had zelf de politie gebeld omdat hij bedreigd zou zijn met een vuurwapen. Leden van het arrestatieteam controleerden met getrokken pistolen zes bezoekers. Twee van hen werden aangehouden. Weliswaar hadden de bezoekers vrijdag geen vuurwapen bij zich, maar vanwege hun achtergrond vond de politie nader onderzoek nodig. Zij mochten na een controle en verhoor weer weg. Toen het arrestatieteam vrijdag bij Q-Factory was binnengevallen, wilde KM geen aangifte doen. De politie “heeft een sterk vermoeden dat iets groters speelt” rond de rapgroep, maar zoekt nog uit wat aan de hand is.
[quads id=1]
De rapper wordt dinsdagmiddag voorgeleid aan de onderzoeksrechter, die moet bepalen of hij in de cel moet blijven. ‘KM’, Frenna en Priceless zaten vanaf december vorig jaar maanden in de cel in Suriname, omdat ze te zien waren op een filmpje waarin ze seks hadden met een meisje van vijftien. Die sekstape was via sociale media verspreid. SFB was in december 2016 in Suriname vanwege een groot optreden. “Onze boeker belde op een middag dat we naar onze kamer moesten komen. Toen ik daar aankwam stonden er allemaal rechercheurs te wachten. Ik was meteen in shock”, vertelde KM.

SFB bracht op 7 juli een nieuw album uit. De plaat heet ’77 Nachten’, de periode dat de rappers in Suriname vastzaten. De rechter in Paramaribo stelde dat de rappers in de fout zijn gegaan, maar dat ze gezien hun lange voorarrest niet meer vast hoefden te zitten. Het Openbaar Ministerie had achttien maanden cel geëist tegen de drie. SFB besloot niet in hoger beroep te gaan.

Rapper Keane ‘KM’ Marica wordt door de Surinaamse politie naar de ingang van de rechtbank begeleid (archief foto). Foto ANP

’77 Nachten’ kwam op nummer één binnen in de Album Top 100. Volgens het management werd de plaat de eerste 24 uur na verschijning zo’n 1,5 miljoen keer gestreamd op Spotify. Momenteel is de groep bezig aan de promotietour voor het pas verschenen album. Voor zaterdag staat een optreden van SFB geprogrammeerd op het Kwakufestival. De kans dat ‘KM’ dan nog in de cel zit, is groot. Is hij vrij, dan is het de vraag of de gemeente het hem toestaat op te treden, gezien de waarschijnlijke dreiging.
[quads id=1]
Eerdere berichten:

Redactie: Rappers komen niet vrij!

Redactie: 1 van de 3 rappers vrijgelaten

 

Bron: DWT
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.