66-jarige Gerhard Boldewijn al 50 jaar in dienst bij HEM Suriname

… “Ik heb het heel goed gehad bij de HEM. Efu wan fowru e feni nyan na wan presi, na dape a o tan nyan.”…

Een halve eeuw in dienst zijn van een bedrijf. Strak in je vel zitten en “nog honderd jaar door willen gaan”. De gedreven en gepassioneerde hoofd-inklaarder Gerhard Eugène Boldewijn (66) is dinsdag gehuldigd voor zijn vijftig dienstjaren bij HEM Suriname.
[quads id=1]
Zijn goede werkrelatie met de leidinggevenden hebben ervoor gezorgd dat hij zo lang bleef. “Ik heb het heel goed gehad bij de HEM. Efu wan fowru e feni nyan na wan presi, na dape a o tan nyan.”

In het bedrijf staat hij bekend als ‘Bollie’. Misschien wil je een striptease doen, merkt oud-directeur Joyce Heymans plagend op bij het overhandigen van een cadeautje. Het blijkt een trui te zijn met het logo van HEM. Demonstratief doet ‘Bolli’ zijn wit, gladgestreken hemd uit en komt zijn goed onderhouden lichaam te voorschijn. Overgehouden van het voetballen, vertelt hij naderhand. Niet voor niets wordt hij bestempeld als ‘levensgenieter en machoman’. Op een iets serieuzere toon vervolgt Heymans. “Hij kent mensen van alle lagen; vanaf de sjouwer tot de minister. Hij wist dingen voor elkaar te krijgen.”
[quads id=1]
Huidig directeur Stanley Franker belooft plechtig na het optreden van vier leden van het Mannenkoor Harmonie om niet meer te zingen. “Het optreden was ronduit geweldig”, zegt hij als inleiding voor zijn korte toespraak. “Ik heb jaren in de coaching wereld gewerkt en mensen moeten bedreigen om te presteren. Wat jij hebt klaargespeeld; van levensgenieter, tot vorig jaar, toen je een stuk van je voet kwijt raakte en je hebt niet een dag geklaagd. Je was zo tof. Als ik je bloed kon tappen om dat stuk wilskracht te bottelen… ik ben toch handelaar; ik zou het flink duur verkopen. Als je dit in je bloed hebt, dan kan je alles bereiken. Brada mi lobi yu!”

De jubilaris dankt vooral wijlen oud-directeur Wilfred Spangenthal voor de goede begeleiding. “Hij heeft mij geleerd alles kan totdat het niet kan en met die attitude werkte ik.” De opmerking dat hij kwam en ging wanneer hij wilde, lacht hij weg. “Ik had een vrije rol, maar het werk mag geen stagnatie ondervinden en daar zorgde ik wel voor. Daar lag mijn prioriteit.” Het bedrijf noch Boldewijn doen voorlopig afstand van elkaar. In het nieuwe gebouw, met lift, aan de Hendrikstraat is zijn kantoor al ingericht.
Bron: DWT
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.