Video – Mensen met Ajax-shirt komen Kwaku niet binnen

Op sociale media is onrust ontstaan nadat Amsterdammers met een Ajax-shirt niet naar binnen mochten bij festival Kwaku in Zuidoost. Een van de bezoekers publiceerde een livestream op Facebook waarin te zien is hoe ze tegengehouden wordt.
[quads id=1]
‘Ik vind het heel raar, toen ik hier vroeger kwam als twee-jarig meisje was het eerste wat ik zag een voetbalveld. Met voetballers. Dat is Kwaku. Eten, muziek en voetballers’, zegt ze tegen een beveiliger. Organisator Ivette Forster bevestigt dat er inderdaad geen mensen met Ajax-shirts het terrein op mogen. ‘Dat is policy van de politie, dat er geen mensen met clubsignalen op hun shirt in mogen. Het is bedoeld om motorclubs en hooligans tegen te houden.’
[quads id=1]
Eén lijn
Forster vindt het ‘nooit leuk’ om mensen te moeten weigeren. ‘Maar je moet één lijn trekken. Je kunt niet de ene bezoeker wel tegenhouden en de andere niet.’ Vorig jaar bezochten honderden leden van motorclub Satudarah de Molukse dag van Kwaku, dat zou nu dus niet meer mogen.

Het verbod op voetbalshirts en andere ‘club signs’ staat vermeld in de voorwaarden die te zien zijn als mensen een kaartje voor Kwaku kopen. Ook zijn er andere festivals waar soortgelijke regels gelden.

Bekijk hier de video ervan: Klik hier

Kwakoe gemist gisteren? Bekijk hier een samenvatting:

**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.