Man heeft 12 tankbedienden opgelicht

brandstof Suriname

…Tot nu toe hebben 12 benadeelden zich aangemeld bij de politie. In sommige gevallen haalde de verdachte valuta tevoorschijn en hield hij de benadeelden…

De politie van Uitvlugt heeft vrijdag een man in verzekering gesteld, omdat hij er een gewoonte van maakte om pompbedienden te benadelen. Deze verdachte hanteerde bij 12 benadeelden steeds dezelfde werkwijze.
[quads id=1]
Hij stopte bij een pompstation om bij te tanken. Dit deed hij terwijl hij zogenaamd aan de telefoon met iemand praat. De dienstdoende pompbediende loopt naar hem toe en vraagt de klant voor hoeveel hij/zij mag bijtanken. De verdachte zei tijdens het gesprek ‘tank SRD 50 bij’. Nadat de pompbediende voor de man heeft bijgetankt, beweerde hij niet SRD 50 gezegd te hebben maar SRD 15.
[quads id=1]
Deze modus operandus hanteerde de verdachte gedurende bijkans twee maanden bij verschillende pompstations binnen het ressort Uitvlugt. Of hij meer slachtoffers heeft gemaakt, is nog niet bekend. Tot nu toe hebben 12 benadeelden zich aangemeld bij de politie. In sommige gevallen haalde de verdachte valuta tevoorschijn en hield hij de benadeelden voor dat hij snel het geld gaat wisselen en dat hij terug komt om het ander deel te betalen.

Echter verscheen de verdachte nooit meer. Hij viel door de mand toen een van de benadeelden hem vroeg om het bedrag tot twee á drie keren te noemen. De pompbediende had de laatste keer door dat deze zelfde verdachte er een gewoonte van maakte om pompbediendes op te lichten. Maar deze keer was het zijn laatste poging, omdat de politie werd gemeld en die kwam de ‘slimmerik’ ophalen.

In het belang van het onderzoek heeft de politie van Uitvlugt na overleg met een lid van het Openbaar Ministerie de verdachte in verzekering gesteld.
Geschreven door Saskia Bandhan
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.