“Door familie behekste” Otto stak eigen huis in brand

brand Paramaribo

...Hij heeft aangegeven door zijn familie met boze geesten te zijn behekst en daardoor het matras in de slaapkamer in brand te hebben gestoken…

De politie van Latour heeft op zaterdag 15 juli de 41-jarige brandstichter Otto A. in verzekering gesteld. De verdachte heeft op 15 juli gepoogd de woning waarin hij verblijft in brand te steken.

Buurtbewoners die het vuur zagen, schakelden via de Centrale Meldkamer de Politie en de Brandweer in. Bij aankomst van de politie is Otto aangetroffen en aangehouden. Hij heeft aangegeven door zijn familie met boze geesten te zijn behekst en daardoor het matras in de slaapkamer in brand te hebben gestoken. De brand heeft zich beperkt tot de vliering van de slaapkamer.

Volgens verklaring van de buurtbewoners heeft Otto meermalen aangegeven de woning in brand te zullen steken. De woning die op het elektriciteitsnet is aangesloten is niet tegen brand verzekerd.

De afdeling Forensische Opsporing en de politie van Latour zijn belast met het onderzoek.

Na overleg met een lid van het Openbaar Ministerie is de brandstichter gratis loge aangeboden in het cellenhuis.
Bron: KPS
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.