Ex-minister betrokken bij een aanrijding was (vermoedelijk) dronken

dronken paramaribo

…dat de ex-minister in kwestie, commissaris Guno Roosenhoff belde om de zaak te verdoezelen c.q. in de doofpot te doen belanden. …

De ex-minister S.W. is dinsdagavond betrokken geweest bij een aanrijding aan de Kasabaholoweg. Het betreft een aanrijding tussen twee voertuigen. Na de klap is de wagen van de ex-minister S.W. tegen een schutting tot stilstand gekomen.
[quads id=1]
De politie van Uitvlugt, die het bericht binnen kreeg, rukte ter plaatse en constateerde dat de veroorzaker S.W. onder invloed van alcohol verkeerde. Hij werd toen overgebracht naar het bureau. Hierna vertrokken de politiemannen naar politiepost De Nieuwe Grond om de overtreder aan een blaastest te onderwerpen. Dagblad Suriname heeft de informatie De commissaris heeft toen gebeld naar een hulpofficier om de zaak volgens de wettelijke regels af te handelen.

Onderweg naar Nieuw Grond kreeg de politie het bericht dat de verdachte terug moest worden gebracht naar post Uitvlugt, aangezien twee leden van de CIVD zich aldaar hadden gemeld. De CIVD’ers legitimeerden zich en gaven daarbij te kennen dat zij in opdracht van vicepresident Ashwin Adhin de ex-minister moesten meenemen. De wachtcommandant heeft toen teruggekoppeld met Roosenhoff en deelde hem mee dat de overtreder in opdracht van de vp moest worden meegenomen door de leden van de CIVD. Roosenhoff stemde toe en gaf daarbij te kennen dat er een rapport van alle handelingen dient te worden opgemaakt. Het gaat om een rapport bestemd voor het Openbaar Ministerie en een voor Roosenhoff. De ressortcommandant die woensdagmorgen aan het werk verscheen, vroeg de chef van dienst waar de verdachte is die betrokken was bij de aanrijding.
[quads id=1]
Pas toen hoorde de hulpofficier dat de overtreder is meegenomen en dat hij niet is onderworpen aan een blaastest. Hij koppelde terug met de waarnemend korpschef Antonio Chin. In opdracht van Chin moet de hulpofficier ook een rapport opmaken en opsturen naar Chin. In dit specifiek geval is het duidelijk dat er sprake is van machtsmisbruik door de vp die zich met politie en vervolging heeft bezighouden, terwijl dit in strijd is met de grondwet. Zoals elke burger moeten ook hoogwaardigheidsbekleders de wetten en regels naleven.

voorbeeldfoto

Het rijbewijs van de overtreder kan niet meer door de politie worden ingevorderd. Dit zaakje wordt op regeringsniveau afgehandeld. De krant probeerde contact te maken met de ex-minister, echter was hij niet bereikbaar voor commentaar.
Geschreven door Saskia Bandhan
Bron: DBS
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.