Heeft NV Kenzenhuis meer dan 100 mensen opgelicht?

…Directeur Robin Kensenhuis zou momenteel nergens te vinden zijn en geruchten doen de ronde dat de verkavelaar het land zou zijn ontvlucht naar Nederland. Al geruime tijd hebben personen een voorschot betaald om een stukje grond te Kwatta te kunnen bemachtigen….

Er zijn volgens bronnen meer dan 100 mensen opgelicht door bekende verkavelaar en projectontwikkelaar Robin Kensenhuis, directeur van NV Kensenhuis.
[quads id=1]
Directeur Robin Kensenhuis zou momenteel nergens te vinden zijn en geruchten doen de ronde dat de verkavelaar het land zou zijn ontvlucht naar Nederland. Al geruime tijd hebben personen een voorschot betaald om een stukje grond te Kwatta te kunnen bemachtigen.

Dit stuk blijkt echter boedelgrond te zijn, wat betekent dat alleen als alle erfgenamen akkoord zijn gegaan om dit stuk aan de projectontwikkelaar te verkopen, deze er activiteiten op mag ontplooien. Dagblad Suriname sprak in dit kader met een benadeelde die aangaf dat Robin Kensenhuis nergens te bekennen is. Volgens benadeelde Ashna C. wordt er door een ‘blanke man’, werkzaam in het bedrijf, aangegeven dat bedrijfspartner Harvey Kensenhuis ook niets meer te maken wil hebben met het project.

“Er is tevens een telefoonnummer verstrekt van een zekere Oniel, maar als je belt wordt er niet opgenomen. Geen enkel nummer waarop Kensenhuis te bereiken was, wordt opgenomen. Als je hier bij hun kantoor komt, is het dicht en eeuwig staat er een of ander aanplak dat ze gesloten zijn wegens storing of het een of ander. Schel je, dan komt niemand tevoorschijn. Pas als je begint te slaan op de deur komt iemand tevoorschijn. Je krijgt verder ook niet veel informatie wanneer ze je eindelijk te woord staan”, zegt deze dame.
[quads id=1]
Deze benadeelde heeft een maand of 2 geleden duidelijk aangegeven dat zij haar voorschot van ruim Euro 1100 terug wil. Zij had dit geldbedrag gestort op de rekening van het bedrijf op de VCB-bank. Dat was een jaar geleden ongeveer SRD 8.020. Er is de benadeelde voorgehouden een opzeggingsbrief op te stellen en af te leveren. Deze zou in behandeling genomen worden waarna zij uitbetaald zou worden. “Ik heb een ultimatum gesteld van een maand. Er is verder niets van terecht van gekomen.”

Al geruime tijd is ophef rond het verkavelingsproject. Kensenhuis had bij het eerste sein van problemen aangegeven dat zijn bedrijf gemachtigd is door de desbetreffende familie en dat de bewuste stuk grond te Kwatta aan hem is verkocht. De benadeelde gaf in dit kader aan dat zij van de familie zou hebben vernomen dat zij geen zaken doet met Kensenhuis. Het verkavelingsbedrijf had in dit kader de bevoegdheid niet voorschotten te nemen voor kavels ten aanzien van Kwatta.
[quads id=1]
Eergisteren was er ook bericht van de mensen van plantage Osembo, Para, dat zij ook geen zaken meer doen met Kensenhuis. “Niemand doet meer zaken met dit bedrijf, dus van waar gaan ze de percelen halen om aan anderen te verkopen. Ik wil in ieder geval geen zaken meer met dit bedrijf doen, want dit is pure oplichting”, aldus de benadeelde Ashna C.

Er is tegen de projectontwikkelaar reeds aangifte gedaan en er is gesteld dat een ieder die benadeeld is door verkavelaar Robin Kensenhuis naar Geyersvlijt afdeling Fraude kan gaan om aangifte te doen. Diverse benadeelden hebben al aangifte gedaan en er is gezegd dat er komende week een dossier met aangiften naar het parket gestuurd wordt. Verder gaat men vervolginstructies afwachten.
Eerdere berichten:

https://www.familienieuws.com/2016/12/27/redactie-lorianne-huckey-krijgt-huis-verkavelaar-kensenhuis/

https://www.familienieuws.com/2017/07/18/bekendmaking-plantage-bestuur-osembo-stopt-projecten-kensenhuis-nv/

 

Bron: DBS
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.