Bekendmaking – 23 september tweede auto-loze dag!

De autoloze dag die in 2014 door de Boyscouts in het centrum van Paramaribo is geïntroduceerd en daarna niet meer is gehouden, komt terug. Op 23 september wordt de tweede autoloze dag van Suriname georganiseerd in Latour.
[quads id=1]
Het gedeelte van de Latourweg vanaf de rotonde tot en met het GOw2-pompstation zal van zes uur ’s morgens tot en met kwart voor zes ’s middags afgesloten zijn voor voertuigen met schadelijke uitlaatgassen, waaronder auto’s en bussen. Op het autoloze deel van de weg worden die dag sport, spel en entertainment georganiseerd.

Het idee om de autoloze dag in Latour te houden, komt van ressortcommandant Sjaamanand Debitewarie, die van plan is om de wijk Latour leefbaarder en veiliger te maken. De dag is een onderdeel van het project van de Boyscouts voor bewustwording van klimaatverandering. Dit project wordt bekostigd door het VN-ontwikkelingsprogramma UNDP. Bij de officiële aankondiging van de autoloze dag gisteren in Stibula, is ook een speciaal ontworpen poster gepresenteerd.
[quads id=1]
Wilgo Koster, coördinator van de Boyscouts Latour, zegt dat de autoloze dag de afgelopen twee jaar niet is gehouden omdat er weinig draagvlak was bij het bedrijfsleven. Niet alle ondernemers liepen er warm voor omdat ze omzetdaling vreesden. “Mensen zijn bang voor verandering.” De ondernemers in Latour echter zijn volgens hem erg enthousiast en willen zelfs dat de activiteiten tot laat duren.

Verschillende ondernemers van Latour hebben zich op initiatief van de ressortcommandant gebundeld in een commissie, die betrokken wordt bij het plan om van Latour een leefbaarder en veiliger wijk te maken. Op de autoloze dag wordt ook aandacht besteed aan gezondheid, educatie en ontwikkeling. De coördinator hoopt dat andere buurten het voorbeeld zullen volgen door op die dag minstens één weggedeelte in hun omgeving af te sluiten.
Bekijk hier video’s van de auto-loze dag in 2014:


Bron: DWT
Foto van Rodney Deekman
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.