Artsen die altijd te laat komen

doekhie FamilieNieuws Suriname

Assembleelid Rachied Doekhie (NDP) heeft tijdens de voortzetting van de begrotingsbehandeling donderdag aandacht gevraagd voor artsen, die dagelijks laat verschijnen op de verschillende landelijke poliklinieken en huisartsprakijken.
[quads id=1]
“Binnen het gezondheidsgebeuren is een groep belangrijk, de patiënten. Hoeveel geld stopt de Staat maandelijks in het betalen van medisch personeel? Het is mooi om geweldige gebouwen, mooie garages voor auto’s en mooie kantines te hebben, maar laten wij ook meer aandacht besteden aan de patiënten”, stelde de parlementariër.

Volgens de politicus heeft hij gisteren nog een geval meegemaakt waar de dienstdoende arts tegen 10.00 uur nog niet op de poli was verschenen.
Minister Patrick Pengel van Volksgezondheid is het totaal eens dat de patiënt nu eindelijk een centrale rol in deze sector moet krijgen. De bewindsman onderkende dat bij sommige dienstverleners er een grote uitdaging is met betrekking tot artsen en hoe laat zij verschijnen op de poliklinieken en praktijken.
[quads id=1]
Van de Regionale Gezondheidsdienst (RGD) heeft hij begrepen dat er gewerkt wordt aan het verbeteren daarvan. “Op bepaalde plaatsen zijn er ook prikklokken geplaatst. Op een volwassen manier spreekt de directie ook met de Vereniging van Artsen om tot goede afspraken te komen van aanmeldtijden.

Sommige praktijken zijn zwaar onderbezet, waarbij de belasting op de artsen heel erg hoog is. Soms zijn de faciliteiten een uitdaging. Maar ik ben ervan overtuigd dat de directie en artsen een goede relatie hebben en dat de patiënten op tijd geholpen kunnen worden”, aldus de minister.

Bron: DBS
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.