Kans aanwezig dat de Guyanese moordenaars in Suriname zijn

De politie en het leger in Nickerie zijn in opperste staat van paraatheid, nadat bekend werd dat er dinsdag een schotenwisseling was tussen een ontvluchte Guyanese moordenaar en de lokale politie in het grensplaatsje Port Mourant.
[quads id=1]
“We hebben de informatie gelijk gehad van onze collega’s aan de overzijde en de veiligheidsmaatregelen opgevoerd”, zegt regiocommandant inspecteur Widjaikoemar Oedit. Stafrei Hopkinson Alexander werd in Port Mourant gesignaleerd, nadat hij op 9 juli samen met vijf anderen de Camp Street Prison in Georgetown was ontvlucht. Het gevang waarin meer dan duizend personen waren gehuisvest werd in de fik gestoken en brandde compleet af. In de chaos ontvluchtten de mannen. Ze dwongen een taxichauffeur hen naar een afgelegen plek buiten de stad te brengen.
[quads id=1]
Sedert de spraakmakende ontvluchting is de klopjacht gaande, waarbij ondertussen twee mannen in de kraag zijn gevat. Maar Alexander, Uree Varswyke, Mark Royden Durand en Cobena Williams zijn nog niet ingerekend. Dinsdag was er in Port Mourant een schotenwisseling, waarbij het vermoeden bestaat dat Alexander is geraakt. Echter, hij noch zijn kompanen zijn ingerekend en gisteren was hetniet duidelijk of hij nog deel van de voortvluchtige groep uitmaakt, of alleen in het grensplaatsje was.

Het gaat om vuurwapengevaarlijke lieden, onder wie drie moordenaars. Al geruime tijd doen geruchten de ronde dat de bende zou pogen uit te wijken naar Suriname, vooral omdat Varswyke Suriname erg goed kent. Deze misdadiger heeft volgens Guyanese media familie in Suriname en twee perioden hier gewoond, alvorens hij in Guyana politieman werd en nadien de moorden pleegde. “Hij is zelfs in Suriname geboren”, zegt Oedit stellig. “Wij hebben de informatie en zijn daarom sedert de ontvluchting alert.”
Eerdere berichten:

Extra controles tussen Nickerie en Guyana

Video – Brand in grootste gevangenis Guyana. Gevangenen ontsnapt

 

Bron: DWT
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.