Drinkwater van Suriname is NIET besmet!

water Suriname

Het drinkwater van De Surinaamsche Waterleiding Maatschappij (SWM) is niet besmet. Directeur Marlon Oosterling spreekt ook berichten over gecontamineerd water met klem tegen. De SWM stelt dat het drinkwater dat het bedrijf produceert en distribueert via het leidingnet veilig is.
[quads id=1]
De SWM leiding vermoedt dat moedwillig onrust wordt gezaaid. De SWM beschikt over een eigen laboratorium waar op regelmatige basis watermonsters van alle productielocaties en diverse tappunten in het net worden geanalyseerd op zowel de chemische samenstelling als biologische kwaliteit.

Ook het Bureau Openbare Gezondheidszorg (BOG) doet regelmatig als onafhankelijke instantie onderzoek. Onlangs heeft het BOG als reactie op negatieve geluiden rond de kwaliteit van het water extra monsters getrokken en deze aan een onderzoek onderworpen. De resultaten hebben geen afwijkingen aangetoond, zegt de directeur van SWM in een persbericht.
[quads id=1]
Indien er enige indicatie is dat het water in een bepaald gebied besmet zou kunnen zijn geraakt, worden er onmiddellijk maatregelen getroffen in de vorm van het toevoegen van een internationaal toegestane en geadviseerde hoeveelheid chloor op de dichtstbijzijnde productielocatie. Veiligheid van het drinkwater en daarmee ook de gezondheid van de burger is voor het waterbedrijf van hoge prioriteit, benadrukt Oosterling.

Indien verbruikers of burgers in het algemeen ongeregeldheden constateren, verzoekt de SWM dit meteen door te geven aan de klantenservice in Paramaribo op de nummers 471414, 471413, 129, 483535, 530389 of na 15.00u en in de weekenden op 404266, in Nieuw Nickerie op 0231314 of 0231011 en in Moengo op het nummer 0341296.
Bron: Starnieuws
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar info@familienieuws.com en wij publiceren het gratis.