Ambassadeur Ernst Noorman gaat weg en opvolger heeft nog geen akkoord

De opvolger van de Nederlandse ambassadeur Ernst Noorman kan niet naar Suriname afreizen. Anne van Leeuwen is door Nederland benoemd als de nieuwe ambassadeur in Paramaribo. Starnieuws verneemt dat de toestemming die verleend was voor accreditatie, ingetrokken is door de regering.
[quads id=1]
Noorman heeft intussen afscheid genomen en vertrekt vandaag terug naar Nederland. Hij heeft in diverse interviews aangegeven dat Van Leeuwen hem zal opvolgen, als hij hiertoe groen licht krijgt van Suriname. Het is nog niet duidelijk waarom de accreditatie is ingetrokken.
[quads id=1]
Van Leeuwen was van 1993-1996 diplomaat in Suriname op de Nederlandse ambassade. De Nederlandse regering heeft op voorstel van minister Bert Koenders van Buitenlandse Zaken ingestemd met de benoeming van Van Leeuwen als de opvolger van Noorman, die in september 2014 aantrad als ambassadeur.

Vertrekkende ambassadeur Ernst Noorman

De benoeming is officieel meegedeeld door het ministerie van Buitenlandse Zaken. Van Leeuwen begon in 1991 zijn diplomatieke carrière in Zuid-Azië. Na zijn periode in Paramaribo diende hij in Jakarta en Ottawa. Daarna was hij werkzaam op het ministerie van Buitenlandse Zaken in Den Haag. In 2013 werd hij consul-generaal in Toronto.
Bron: Starnieuws
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.