Video – Jaitsen Singh zit al 33 jaar vast voor moord op zijn vrouw en dochter

Heeft de Nederlandse overheid steken laten vallen bij de hulp aan de Surinaamse Nederlander Jaitsen Singh, die al 33 jaar vastzit in een Amerikaanse cel? Kamerleden van tien partijen hebben daar vandaag vragen over gesteld.
[quads id=1]
Zij reageren op een reconstructie van de Volkskrant. Daaruit blijkt dat de overheid fouten heeft gemaakt bij het bijstaan van Singh. Hij is mogelijk onterecht veroordeeld voor twee moorden.

De Nederlandse ambassadeur in de VS zou bij het ministerie van Justitie in Den Haag herhaaldelijk hebben aangedrongen op een spoedig besluit over het laten overkomen van een getuige, die Singh had kunnen ontlasten. Het ministerie van Buitenlandse Zaken gaf aan dat er geen officieel rechtshulpverzoek uit de VS is ontvangen. Er is dan ook geen gevolg gegeven aan het verzoek, klagen de Kamerleden.
[quads id=1]

Ook kreeg de opgesloten Singh twaalf jaar geen enkel bezoek van de Nederlandse autoriteiten. Verder hebben ambtenaren geweigerd mee te werken aan overplaatsing van Singh naar Nederland op humanitaire gronden.

Toekomst
“Hoe heeft dit kunnen gebeuren. En vooral, hoe wordt dit in de toekomst voorkomen?”, vraagt D66-Kamerlid Sjoerdsma zich af. Zijn partij, VVD, ChristenUnie, SP, GroenLinks, Partij voor de Dieren, Forum voor Democratie, DENK, PvdA en CDA willen ook dat het kabinet alles in het werk stelt om Singh over te laten plaatsen naar Nederland.

Singh is veroordeeld voor huurmoorden op zijn vrouw en dochter. Volgens de reconstructie zijn er tijdens zijn proces veel onregelmatigheden geweest.
Lees hier meer over de zaak.

En bekijk hier de video. (Klik op hier)
Bron: RTL
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.