Video – Dubbele handtransplantatie bij jongetje is geslaagd!

De eerste dubbele handtransplantatie bij een kind is volgens de artsen van de 10-jarige Zion officieel een succes. Het Amerikaanse jongetje had na de elf uur durende operatie veel pijn, kreeg zware medicatie en moest anderhalf jaar intensief revalideren. “We zagen hem nooit huilen, hij is zó ontzettend dapper.”
[quads id=1]
Toen hij 2 jaar oud was, verloor de Amerikaanse Zion Harvey zijn handen en voeten door een ernstige vorm van bloedvergiftiging. In 2015 was hij het eerste kind dat een dubbele handtransplantatie onderging.

Moeilijke tijd
Na achttien maanden van intensieve revalidatie is deze week het evaluatierapport van de transplantatie in het wetenschappelijk tijdschrift The Lancet verschenen. “Hij kan nu schrijven, eten, spelen en zichzelf aankleden en toiletteren. Hij functioneert nu zelfstandiger dan vóór de operatie”, schrijven zijn artsen.
[quads id=1]
Toch was het geen gemakkelijke tijd voor Zion en zijn familie. Het lichaam van Zion stootte zijn nieuwe handen tot acht keer af, waardoor hij ziek werd. Hij kreeg zware medicatie, die hij nog altijd moet slikken. Ook krijgt hij nog dagelijks acht uur fysiotherapie en andere revalidatietrainingen.

Volgens zijn artsen sloeg het jongetje zich hier kranig doorheen. “Hij huilde nooit en weigerde nooit zijn oefeningen te doen. Hij is zó dapper. Een bijzonder mens, een inspiratie voor ons allemaal”, zegt één van zijn artsen tegen The Guardian.

Door zijn doorzettingsvermogen kan Zion, die dol is op sport, steeds beter functioneren. Vorig jaar vertelde hij dat hij nog steeds dezelfde persoon is, maar nu ‘met twee coole handen’. Bekijk hier onder het bijzondere verhaal van Zion:

BronNu.nl
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.