Lidl en Bol.com waarschuwen voor nepberichten (Nederland)

Heb jij toevallig ook een appje op je telefoon ontvangen, waarin staat dat je mee kunt doen aan een winactie met waardebonnen van de Lidl? Pas dan op, want het is een nepbericht, waarschuwt het supermarktconcern. Ook Bol.com waarschuwt, voor nepmails.
[quads id=1]
Het volledige bericht: ‘Hey Lidl geeft waardebonnne van €250 weg. Ik het de mijne gekregen. Claim er één zolang het nog kan. Je mag me later bedanken.’

De herkomst van het bericht is nog niet bekend. Volgens Lidl is er geen sprake van een actie. Het bedrijf adviseert ontvangers met klem om niet met de nepactie mee te doen en niet op de link te klikken. Mocht dat toch gebeuren, dan kan het gelukkig weinig kwaad: de link leidt naar een pagina waarop (nog) geen pagina geregistreerd is.
[quads id=1]
Bol.com
Ook Bol.com roept mensen op alert te zijn voor nep-berichten, maar dan via email. De Fraudehelpdesk en de internetwinkel waarschuwen voor een mailtje met een pdf-bijlage, waarin potentieel schadelijke malware is verstopt. Als je dit bestand zou openen, kan er een kwaadaardig virus op de computer worden verspreid.Het advies is: weggooien.

Zo ziet de nepmail van Bol.com eruit.
Bron: Bron: AD
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.