Video – Moordverdachte, Jermain S. nog steeds niet opgepakt. Bewoners zijn bang.

Update KPS

De verdachte Jermain S. is geen kleinzoon van de door hem om het leven gebrachte Jacobus Adoe (87). Dit is de politie medegedeeld door een zogenoemde familieoudste.
[quads id=1]
Tijdens verhoren is verklaard gekomen dat de verdachte een kleinzoon zou zijn van het slachtoffer Jacobus. Nadere onderzoek gedaan door de recherche van regio Oost heeft uitgewezen dat de overledene door een ieder in de omgeving waar hij woonachtig was als Opa werd betiteld.

Het misverstand is ontstaan door de Surinaamse gewoonte om buren en omwonenden familietitels toe te bedelen zonder enige bloedband.
Jermainis vooralsnog voortvluchtig. Aan de opsporing van deze verdachte wordt door de recherche van Regio Oost


Er heerst een beangstigende stilte in de omgeving waar de 87-jarige Jakobus Adoe zondag op meedogenloze wijze met een houwer is vermoord in zijn woning te Macreabo in Commewijne. De dader, Jermain S., is een kleinzoon die aan de overkant van hem woonde.
[quads id=1]
Buurtbewoners leven in angst, omdat hij nog altijd voortvluchtig is. “We hebben de hele avond niet geslapen. Bij elk geluid dat je hoort, begin je bang te worden. We weten niet waar hij is en hij heeft een houwer bij zich”, zegt Mariska Andelie, kleindochter van de overledene Adoe, terwijl ze schichtig om zich heen kijkt. Ze staat met haar dochter op de bus te wachten bij de controlepost te Stolkertsijver. Ze dragen allebei rouwkleding,
[quads id=1]
Mariska zat zondagochtend in de kerk, toen zij werd gebeld door haar dochter. “Ik heb niet meteen opgenomen, want dat doe ik niet wanneer ik in de kerk ben.” Toen haar telefoon voor de zoveelste keer overging, vermoedde de vrouw dat er iets ernstigs aan de hand was. Dat vermoeden werd bevestigd toen haar dochter haar vertelde wat er was gebeurd. Ze heeft haar grootvader zaterdag voor het laatst gesproken.

De Ware Tijd bezocht maandagmorgen de buurt waar het gruwelijke misdrijf zich heeft voorgedaan. Opvallend veel huizen in de omgeving waren potdicht. Er was geen mens te bekennen en je kon een speld horen vallen. Bij het huis van de dader hing een rookgeur. Zijn woning is naar verluidt uit wraak gedeeltelijk in de fik gestoken door enkele boze familieleden. Men wist dat de man geestesziek is, maar niemand had verwacht dat hij tot zo’n daad zou overgaan. Ook zijn jongere broer is geschokt.
Bekijk hier een nieuwe video over het geval:

Bron: DWT
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.