“Het is een lief kind en ze had in ieder geval geen geldproblemen.”

drugs politie

“Het is als een schok overgekomen”, vertelde een vrouw maandag emotioneel aan kantonrechter Ingrid Lachitjaran. Ze is voor de derde keer van Londen naar Suriname gereisd om de behandeling van de zaak van haar twintigjarige dochter Shannon S. bij te wonen.
[quads id=1]
Op 11 maart zou Shannon S. hebben geprobeerd om circa tien kilo cocaïne uit Suriname te smokkelen. De moeder had dit niet verwacht. Zij betreurt het dat haar kind in deze situatie is beland. “Het is een lief kind en ze had in ieder geval geen geldproblemen.” De verdachte was volgens de moeder naar Guyana gereisd om na te gaan of ze daar een kapsalon kon openen. Wat er precies is gebeurd, weet de moeder niet. Lachitjaran heeft zo’n drie uur besteed aan de zaak.
[quads id=1]
De verdachte heeft verklaard dat ze de drugs onder dwang bij zich had. Ze zou tienduizend euro krijgen bij een succesvolle uitvoer. De smokkelwaar kreeg ze van medeverdachte Patrick M., die ze twee jaar geleden via Facebook heeft leren kennen. Op zijn uitnodiging en kosten is ze in de kerstvakantie naar Guyana afgereisd. Hij haalde haar af en stelde voor dat zij haar reisdocumenten voor de veiligheid bij hem in bewaring zou geven. Daarna heeft ze Patrick M. niet meer gezien, totdat ze moest vertrekken en de documenten nodig had.

Volgens Shannon S. werd ze toen naar Suriname gebracht. Haar reiskoffer werd vervangen door een andere en ze werd afgezet op de Johan Adolf Pengel-luchthaven. Zij vertelde de rechter dat Patrick haar bedreigt en dat ze daarom had gevraagd om haar verklaring af te leggen terwijl hij niet in de zaal was. Patrick M. beweerde gisteren dat hij Shannon S. niet kent en geen enkele betrokkenheid heeft bij de drugszaak. Hij zou haar slechts hebben vervoerd naar de luchthaven, op verzoek van een zekere John. Hij ontkent dat hij de jongedame heeft bedreigd.

Op 7 augustus wordt Shannon S. op verzoek van advocaat Georgette Leter als getuige gehoord tegen Patrick M.
Eerdere berichten:

https://www.familienieuws.com/2017/04/12/redactie-twee-buitenlanders-en-1-surinamer-slot-en-grendel/

https://www.familienieuws.com/2017/03/16/redactie-21-jarige-engelse-meid-gepakt-drugs/

 

Bron: DWT
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.