Eenheidsmarkt feestelijk geopend

De Eenheidsmarkt aan de Drambrandersgracht is een feit. De markt is op vrijdag 14 juli 2017 op feestelijke wijze middels het onthullen van het naambord en doorknippen van een lint geopend.
[quads id=1]
De venters hebben ook hun vergunning in ontvangst genomen. De markt heeft een Haïtiaanse oorsprong, maar is voor een ieder. De opening van de markt, viel samen met het feit dat 40 jaar terug de eerste groep Haïtiaanse Staatsburgers naar Suriname zijn gekomen. Districtscommissaris Mike Nerkust feliciteerde de Haïtiaanse gemeenschap met het heugelijk moment.

Hij vroeg de venters om de eenheid te behouden en de naam van de markt hoog te houden. Ook deed de districtscommissaris de mededeling dat dhr Delano Van de L’ isle een terrein van 22 hectare in Saramacca ter beschikking heeft gesteld van de venters om te planten. De mededeling klinkt als muziek in de oren van de venters en is met een luid applaus ontvangen. Minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling is ingenomen dat de Haïtiaanse staatsburgers bereid zijn de schouders onder het werk te zetten om het land verder te ontwikkelen.

De markt is een belangrijke ontmoetingsplaats en daarom is het volgens de bewindsman belangrijk dat de voorzieningen getroffen worden dat alle markten aantrekkelijk en toegankelijk zijn. Vanuit het ministerie zal alle ondersteuning gegeven worden, zegt Dikan.
[quads id=1]
Alex Juspitre, Consul-generaal van Haïti drukte de venters op het hart om zuinig met de markt om te gaan en het schoon en mooi te houden. “ We hebben een ander cultuur en andere wijze van dingen doen, soms kan het misschien een beetje vreemd zijn voor de rest van de gemeenschap, maar het consulaat generaal staat gereed om te helpen met advies.”, deelde Juspitre de aanwezigen mee.

Manivel Simon, een van de vertegenwoordigers van de Haïtiaanse gemeenschap, bedankte de totale gemeenschap voor de gastvrijheid, geduld en adviezen. “ We hebben geen woorden genoeg om dank te zeggen”. Simon beloofd dat samen met de venters ervoor gezorgd zal worden dat elke Surinamer, ook zij met een klein budget na een bezoek aan de markt een pot op vuur kunnen zetten.

De Haïtianen zijn bereid de schouders onder het werk te zetten en samen met de Surinamers het land verder te ontwikkelen, aldus Simon. Ook dhr Raymond Nicolas, vertegenwoordiger deed een beroep op de Haïtiaanse gemeenschap om elkaar niet in de haren te vliegen, niet te schelden, maar de gemeenschap te bewijzen dat er eenheid is.

De feestelijke opening heeft plaatsgevonden in aanwezigheid van de bestuursdienst, de DR, RR, D. Kasanmoesdiran, waarnemend directeur LVV, marktmeester John Lecton en vertegenwoordigers van verschillende organisaties. Dc Sarwankoemar Ramai van Wanica en zijn team hebben gezorgd voor de constructie van de tenten voor de mobiele markt. Dezelfde constructie zal toegepast worden bij de markt aan de Tourtonnelaan die aan ordening toe is. De Eenheidsmarkt is van maandag tot en met zaterdag open.
Bekijk hier meerdere foto’s:

**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.