Bejaarde overlijdt na kap-verwondingen door kleinzoon

De 87-jarige Jacobus Adoe is op zondag 16 juli door zijn kleinzoon Jermain S. dood gekapt. De politie van Stolkertsijver kreeg om 11.00 uur in de morgen de melding van een kappartij aan de Oost-Westverbinding kilometer 52 ter hoogte van Macreabo.
[quads id=1]
Daar aangekomen is het ontzielde lichaam van Jacobus met kapwonden aangetroffen. Een ingeschakelde arts stelde de dood vast.

Het voorlopige onderzoek heeft uigewezen dat Jermain in een woordenwisseling was geraakt met zijn overgrootvader. Hij maakte er een gewoonte van de oude man te terroriseren en bedreigde hem vaak met de dood. De moeder van Jurmain waarschuwde hem telkens de oude man met rust te laten.

Op zondag waarschuwde zijn moeder hem weer. Reagerend hierop liep hij toen naar de woning van zijn moeder en zus. Hij pakte een eind hout en een steen waarmee hij hen te lijf ging. De twee vrouwen liepen letsels op, waarna de gewonde zus in haar voertuig stapte en de politie post te Stolkertsijver aandeed. Terwijl de zus achterruit reed, sloeg Jermain met een scherp voorwerp de achterruit van het voertuig stuk.
[quads id=1]
Jermain liep vervolgens naar de woning van zijn overgrootvader en bracht de man de verwondingen toe. Hij vluchtte daarna het bos in.

De gewonde kleindochter snelde het slachtoffer te hulp, maar kon helaas weinig doen. De moeder en zus van Jurmain zijn per eigen gelegenheid gebracht naar de Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. De moeder is ter verpleging opgenomen op de afdeling chirurgie, terwijl de zus na medische behandeling is heengezonden.
[quads id=1]
Het lijk is na overleg met een lid van het Openbaar Ministerie ter obductie in beslag genomen.

Aan de opsporing en aanhouding van Jermain wordt gewerkt.

Het verdere onderzoek in deze zaak is overgedragen aan de recherche van regio Oost.
Eerdere berichten:

Video – Kap-partij in Commewijne met dodelijk afloop.

Bron: KPS
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar info@familienieuws.com en wij publiceren het gratis.