Video – Het ananas seizoen is geopend. Bekijk hier de 9 voordelen van ananas

Dankzij het lage aantal calorieën, het ontbrekende vetgehalte en het hoge vitamine C-gehalte is de ananas tegenwoordig ontzettend populair.

Toen de Europeanen probeerden om zelf ananas te verbouwen, merkten ze al snel dat dit mislukte. Later kwamen ze er achter dat dit komt doordat deze fruitsoort geteeld moet worden in een warm klimaat. Om die reden wordt de ananas nu geproduceerd in landen zoals Thailand, de Filipijnen, Hawaii, China, Mexico, Brazilië en natuurlijk Suriname

Doordat de ananas zo geliefd is, is het begrijpelijk dat we ons afvragen: is het eten van ananas gezond?

Bekijk hier de 9 voordelen van de ananas:

  1. Werkt bloeddrukverlagend: Ananas bevat het belangrijke mineraal kalium en dit kan een bloeddrukverlagende werking hebben. Verder is kalium betrokken bij het behouden en versterken van de spieren, en het beschermen van het brein.

2. Beschermt tegen verkoudheid: De voedingsstoffen vitamine C en bromelaïne zijn beide te vinden in ananas. Deze stoffen bestrijden microben in je lichaam en helpen je om verkoudheid te voorkomen.

3. Voorkomt astma: Mensen die ananas, mango, broccoli, pompoen of wortels eten hebben minder kans om astma te krijgen. Dit komt doordat het betacaroteen in ananas bescherming biedt tegen astma en andere ziektes.

4. Vermindert de kans op kanker: De grote hoeveelheid vitamine C die een ananas bevat kan de vorming van vrije radicalen die kanker kunnen veroorzaken voorkomen. Verder verbetert vitamine C je weerstand en is het betrokken bij het remmen van het verouderingsproces.

Volgens de American Cancer Society is het ook mogelijk dat bromelaïne, dat in de kern van ananassen te vinden is, gebruikt zou kunnen worden om de bijwerkingen van de behandelingen tegen kanker draaglijker te maken.

5. Verbetert het immuunsysteem: Een ananas bevat vezels die hongergevoel tegengaan en de darmen in topconditie houden. Met een gezonde spijsvertering ben je beter beschermd tegen ziektes en virussen, omdat je weerstand voor een groot gedeelte uit je darmen komt.

De vitamine C in een ananas zorgt er tevens voor dat cellen beter herstellen.

6. Bevordert de vruchtbaarheid: Voedingsmiddelen die rijk zijn aan antioxidanten kunnen de vruchtbaarheid bevorderen. Dat komt doordat antioxidanten tegen vrije radicalen vechten. De antioxidanten die te vinden zijn in ananas, zoals vitamine C, koper, zink, foliumzuur en bètacaroteen, hebben op die manier een gunstig effect op de mannelijke en vrouwelijke vruchtbaarheid.

7. Versterkt de botten: Een portie ananas van 84 gram bevat 26% van de dagelijks aanbevolen hoeveelheid mangaan. Dit mineraal is essentieel voor het lichaam, omdat het ervoor zorgt dat botten en bindweefsel versterken.

8. Draagt bij aan het herstel van de huid: De voedingsstoffen in ananas kunnen bijdragen aan het herstel van de huid na beschadiging door zonlicht of vervuiling. Ook zorgen ze ervoor dat rimpels verminderen. De vitamine C in ananas heeft tevens invloed op de aanmaak van collageen; een in het lichaam voorkomend eiwit dat de huid ondersteunt

Toch bevat ananas, net als andere fruitsoorten, fructose. Als je wilt afvallen kun je de inname van fructose het beste beperken. Om deze reden is het belangrijk om niet te veel ananas te eten.

Bekijk hieronder een video waarin de geneeskracht van ananas wordt uitgelegd:

Fotoboek van kitty Scheffer
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.