Video – Kwaku Summer Festival is begonnen!

Gisteren is Kwaku weer begonnen. De komende vier weekenden staat het Nelson Mandelapark in Zuidoost in het teken van onder meer muziek, eten en drinken en natuurlijk het traditionele voetbaltoernooi.
[quads id=1]
Het is de 42e keer dat het festival wordt gehouden. Op drie podia en in het Bijlmer Parktheater zijn komende weekenden verschillende acts te zien, waaronder een aantal grote namen op vrijdagavond.

Zo betreedt op vrijdag 21 juli Earth, Wind & Fire het podium en doen op 4 augustus reggaesterren Anthony B, Richie Spice en Duane Stephenson Zuidoost aan. Hiervoor moeten wel losse kaarten worden gekocht.
[quads id=1]
Bij de maar liefst honderd standjes die voor Kwaku worden opgetuigd kun je verder terecht voor traditionele gerechten als nasi, pom en bara. Maar ook zijn er debatten en verschillende exposities.

Het Kwaku Festival begon in 1975 als voetbaltoernooi voor arme inwoners van het stadsdeel voor wie een vakantie onbetaalbaar was. Sindsdien is het uitgegroeid tot het maandlange festival waar Amsterdam nu elk jaar naar uitkijkt. Het voetbaltoernooi is echter niet verdwenen. Ook dit jaar is er weer een toernooi, waar in teams van vijf wordt gespeeld.

Kwaku Summer Festival, zaterdag 15 juli t/m zondag 6 augustus in het Nelson Mandelapark.

Bekijk hier de video:

[quads id=1]

Bron: Bron: AD
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.