Anoniem: Mijn ex zorgt ervoor dat onze dochter mij haat

ex Paramaribo

Ik ben Jolanda ik ben 39 jaar. Ik woonde altijd in Nederland. Ik heb een dochter van 15 met een man van Aruba. Hij heet Alex. Alex is 55 jaar. Een stuk ouder. Maar onze relatie is over. En nu zorgt hij ervoor dat mijn dochter Nancy mij haat.

[quads id=1]
Je hoort altijd dat de man vreemdgaat, maar in dit geval ben ik vreemdgegaan voor Alex. Met Fabian. Ik mag niet zeggen dat het door Alex komt, maar toch heeft hij mij bij hem weg gedreven. Alex zag mij niet als een volwaardige vrouw. Hij liep altijd te klagen over mij. Niets deed ik goed. Vooral mijn manier van opvoeden vindt hij waardeloos. Misschien omdat ik Surinaamse ben en hij Arubaan. Hij heeft altijd neergekeken op mijn familie en mijn afkomst.

Niet mee naar Suriname

Hij ging nooit mee met mijn naar mijn familie en al helemaal niet mee naar Suriname. Ik moest altijd maar alleen gaan. Onze dochter Nancy mocht niet mee. Hij vertrouwde Surinamers niet. Hij haat ook alles van Suriname. Terwijl ik juist het tegenovergestelde ben. Ik hou van alles dat met Suriname heeft te maken. Ik wilde altijd al in Suriname komen wonen. Daar woon ik nu ook.

Meer dan vrienden

Vorig jaar heb ik gekozen om mijn leven met Fabian hier in Suriname te delen. Ik was in Suriname na een flinke ruzie met Alex. Voor mijn werk van toen moest ik veel reizen. Ook vaker naar Suriname. Fabian ken ik al een paar jaar. En uiteraard, altijd als ik hier was dan waren we meer dan vrienden. We hadden nog geen echte intieme relatie maar ik bracht veel tijd met hem door. Het was nog geen vreemdgaan. Maar in mijn hart was ik al vreemdgegaan want ik hield toen al van hem.

[quads id=1]
De laatste keer, een jaartje geleden was het anders. Terwijl ik met hem in het binnenland, iets wat we altijd deden, vroeg hij mij om met hem te zijn. Hij voelde zich 1 met de natuur. Hij sprak vanuit zijn hart. Iets wat ik nooit met een man heb meegemaakt. Fabian is echt een culturele man en daarom hou ik zoveel van hem. Hij houdt van zijn land. Van zijn natuur. Ik kan heel veel van hem leren. Geld is niet belangrijk, alleen maar liefde. En hij houdt van mij.

Dus ja terwijl we in het bos waren vroeg hij me om bij hem te blijven in Suriname. Zonder te aarzelen heb ik ja gezegd. In plaats van een week te blijven ben tijdens die trip 6 weken in Suriname gebleven met Fabian. Om het te proberen. Nancy was in Nederland bij haar oma als het nodig was, dus dat ging goed. Alex wist nog van niets.

Pijn in mijn hart

Pas toen ik terugkwam vertelde ik hem dat ik bij hem weg zou gaan en dat we zouden wonen in Suriname. Alex zei me dat ik mocht gaan maar Nancy bleef bij hem. Dat had ik niet verwacht. Zo naïef was ik. Ik heb haar gevraagd wat ze zelf wilde en ze wilde ook bij haar vader blijven. Ik ben kort daarna naar Suriname vertrokken. Met pijn in mijn hart en hopende dat ze van gedachten zou veranderen. Het werd alleen maar erger. Alex doet er alles aan om Nancy mij te laten haten.

[quads id=1]
Ik ben in oktober vertrokken. Van oktober tot nu heb ik misschien maar 10 keer met mijn dochter gesproken. Alex laat mij niet met haar praten. Hij is zo verschrikkelijk boos op mij en dat snap ik heel goed. Maar hij kan me mijn kind toch niet afnemen? Ik heb ervoor gekozen om niet meer met hem te zijn. Fabian maakt me echt gelukkig. Ik heb daar geen spijt van. Ik heb er zelfs vrede mee dat Nancy bij haar vader wil blijven, hij zorgt goed voor haar. Maar ik wil haar wel in mijn leven.

Geen vast inkomen

Als ik dit via de rechter ga regelen dan komt er ruzie. Dat wil ik absoluut niet. En ik zou de zaak verliezen. Ik ben namelijk zelf weggegaan. Ik heb geen vast inkomen meer, geen eigen huis en mijn leven is onstabiel. Niet onstabiel, maar het komt onstabiel over. Ik heb hier erover met een advocaat gesproken. Alex, is in staat om haar helemaal van mij af te pakken. Hij zegt dat ik blij moet zijn dat ze tenminste 1 keer in de maand belt. De telefoontjes zijn kort. Kortaf. Ik weet dat Nancy boos op me is, maar dat komt merendeel om de leugens die haar vader over mij vertelt. Het is moeilijk dit. Maar wat moest ik? Ongelukkig blijven met Alex. Dat zou ik doen als ik van te voren had geweten dat dit zou gebeuren. Maar ik kan niet meer terug. Alex neemt mij nooit meer terug.

Mijn liefde opgeven

Ik vraag jullie vriendelijk: Wat moet ik doen? Moet ik mijn leven en mijn liefde opgeven en weer terug gaan naar Nederland. Fabian wil niet in Nederland wonen. Hij is de liefde van mijn leven. Maar mijn dochter is mijn alles. Of moet ik 3 jaartjes wachten. Tot ze 18 jaar is. Ik ben bang dat ze mij gaat vergeten. Dat doet ze nu al. Hoe kan een kind van 15 haar moeder in de steek laten? Ik snap dat niet. Daarom smeek ik jullie aub. Weten jullie hoe ik het contact met haar kan verbeteren? Natuurlijk zou een droom uitkomen als ze hier bij mij zou willen wonen. Maar dat gaat ze nooit willen.

Ik vind deze situatie echt heel moeilijk. Ben ik echt verkeerd geweest toen ik heb gekozen voor de liefde? Ik voel me elke dag schuldig. Ik ben zeer gelukkig met Fabian, maar het verdriet om Nancy begint mijn leven te verpesten. Ik wil bij mijn dochter zijn. Moet ik teruggaan? Groeten van Jolanda

Gerelateerde verhalen:

Liever was ik bij mijn ex gebleven. Een les voor anderen.

Anoniem: Mijn dochter wordt verwend door mijn ex. Andere kids krijgen niets!

 

 

Wilt u ook uw levensverhaal met ons delen?
Whatsapp of bel ons op +597 8966341
of stuur het naar [email protected]

U reacties en adviezen worden zeer gewaardeerd.
U kunt ze plaatsen in de comments hieronder
en/of 
 op onze Facebook pagina

Abonneer ook op ons Youtube kanaal en like us on Facebook

FamilieNieuws.com
Surinaamse familieberichten en nog veel meer

** Om privacy redenen zijn de namen en foto’s in dit verhaal gewijzigd.