Video – 6-jarige Tijn is gisteren op zijn verjaardag begraven

Op de dag waarop hij zeven jaar zou zijn geworden hebben nabestaanden afscheid genomen van Tijn Kolsteren. De uitvaart van het jongetje uit het Brabantse Hapert, dat bekend werd door zijn nagellak-actie voor Serious Request, was vrijdag in besloten kring, een week na zijn overlijden.
[quads id=1]
Tijn stierf aan een zeldzame vorm van hersenstam-kanker. Ondanks zijn terminale ziekte wilde hij tot het einde graag anderen helpen. Hij lakte tijdens de 3FM-actie nagels om geld op te halen voor het Rode Kruis. Aan het einde stond de teller achter zijn actie op 2,6 miljoen euro.

Rode Kruis-directeur Gijs de Vries keek vrijdag terug op een „indrukwekkend afscheid.” „,Hij lacht ons van boven toe zoals hij eeuwig zal doen”, meldde De Vries op Twitter. 3FM-dj Frank van der Lende postte een foto van zichzelf met gelakte nagels. „We vieren vandaag je leven, kleine vriend”, schreef hij erbij.
[quads id=1]
De nagellak-actie kreeg een succesvol vervolg. Onder de noemer ’LAK. door Tijn’ werd ruim 1,2 miljoen euro opgehaald voor stichting Semmy, die onderzoek en behandeling van kinderen met hersenstamkanker financiert.
Bekijk hier een mooie video over Tijn:

nu.nl
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.