Internaat maandag weer functioneel na zelfmoord directeur

Het Internaat Zaailand te Zorg en Hoop zal maandag, na een week, weer functioneren. Dat is vrijdag besloten tijdens een vergadering met 29 pupillen en enkele ouders. “Vijftien jongens hebben gezegd dat ze zullen terugkeren keren en van drie anderen is dat nog onzeker”, zegt Henry Lamsberg van de Educatieve Studenten Opvangcentra.
[quads id=1]
De jongens die zeggen terug te keren behoren tot een klein deel van het totaal van zeventig dat maandag massaal was vertrokken, nadat directeur Frank van Cooten zich had opgehangen. Sommige ouders wonen heel ver in het binnenland en ze konden daarom de vergadering niet bijwonen. Het internaat blijft toegankelijk voor jongens die alsnog besluiten terug te keren.
[quads id=1]
De vijftien pupillen die terug zullen gaan, hebben het internaat echt nodig. “Soms hebben kinderen drogredenen om in een internaat te verblijven. Ze kunnen wel wonen bijvoorbeeld bij familie of in een appartement in de stad, maar dat is veel duurder dan een internaat”, antwoordt Lamsberg op de vraag waarom meer dan helft van de jongens niet is verschenen op de vergadering. De Ware Tijd berichtte eerder al dat de jongens zijn vertrokken uit vrees voor wat er is gebeurd en dat ze hieraan een trauma hebben overgehouden.

“We hebben samen met geestelijke leiders aan hen gezegd dat ze niet bang moeten zijn voor de dood. Die is deel van het leven.” Lamsberg zegt dat het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur mogelijkheden zal bekijken om de jongens de begeleiden. Ook heeft het Nationaal Jeugdparlement begeleiding toegezegd. “We zullen ook een dienst houden, waarbij geestelijke leiders van de buurt komen bidden om de jongens mentaal te sterken.”

Gerelateerde berichten:

Over de zelfmoord van Frank van Cooten

Directeur van het Zaailand Internaat te Zorg en Hoop pleegt zelfmoord

 

Bron: DWT
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.