Anoniem: Mijn partner geeft me helemaal niets. Ik moet alles betalen

betalen Paramaribo

Ik ben Lucenda en ik ben 38 jaar. Ik ben al 14 jaar met Evert. Evert en ik kenden elkaar toen we beiden nog helemaal niets hadden. Ik woonde bij mijn ouders en hij bij zijn broer. We studeerden, we hebben elkaar tijdens de studie gekend.
[quads id=1]
Nu daar hij een nice job heeft bij een groot bedrijf. En ik eigenaar ben van een technisch bedrijf heb ik het idee dat hij me met niets wil steunen.

Boven gemiddeld inkomen

We hebben beiden een boven gemiddeld inkomen. Ik red het wel in mijn eentje. Want ik betaal de hypotheek af, mijn auto en alle maandelijkse vaste lasten. Evert betaalt zijn eigen auto en een lening die hijzelf moet aflossen voor iets waarvoor hij zelf heeft geleend. Hij geeft mij niets voor de vaste lasten. Ik doe alle boodschappen. Alcoholische dranken koop ik niet voor hem. En ook zijn kleding niet. Hij heeft een dure smaak.

We gaan niet vaak uit, maar als we uitgaan dan betaalt hij wel alles, en als we een keertje naar het buitenland gaan dan betaalt hij ook. Meestal ga ik met hem mee als hij voor het werk weg gaat. Maar verder niets niets.

De man alles betaalt

Ik vond het prima want ik leef niet met een man die mij geld komt vragen. Maar laatst sprak ik met een vriendin en ze vertelde mij dat het heel normaal is dat de man alles betaalt. Zeker als hij een goede job heeft. Kijk het huis staat wel op mijn naam, maar hij leeft ook erin met mij.
[quads id=1]
Erover praten durf ik niet goed want hij zegt me zo vaak hoe hij ervan houdt dat ik zelfstandig ben en hem niets vraag. Ik was er eerst ook trots op maar nu voel ik me dom.

Toch wel jaloers

10 jaar geleden heeft Evert een keertje uitgelopen en daar is een zoon uit gekomen. Die moeder van die jongen geeft hij wel elke maand een bedrag. Maar natuurlijk is dat om die jongen te verzorgen. Maar ik ben nu toch wel jaloers op die vrouwen die door hun manneke in de watten worden gelegd. Ik ken dat niet. En ik verlang er wel naar.

Uitlopen

Los van het uitlopen hebben we een hele goede relatie dus om hem te laten om geld, hoeft voor mij niet want ik red het toch wel prima. Maar is het normaal? Of maakt Evert gebruik van mij? We kennen elkaar 14 jaar. Ik denk niet dat hij ooit met me gaat willen trouwen. Dat wil hij gewoon niet. Maar kinderen wel. Maar straks helpt hij me ook niet met de opvoeding?
[quads id=1]
Hoe doen de andere vrouwen het hier in Suriname: Je hebt een relatie en je werkt beiden. Hoe verdelen jullie de financiën? En worden jullie wel eens verwend? Ik ben ook benieuwd hoe de mannen hierover denken? Zouden jullie je vrouw alles laten betalen? Bedankt hoor voor het plaatsen van mijn bericht FamilieNieuws.

Gerelateerde verhalen:

 

Anoniem: Mijn ouders willen niet dat ik een jongen zonder geld neem

Anoniem: Mijn blanke man behandelt mij als een slaaf

 

Wilt u ook uw levensverhaal met ons delen?
Whatsapp of bel ons op +597 8966341
of stuur het naar [email protected]

U reacties en adviezen worden zeer gewaardeerd.
U kunt ze plaatsen in de comments hieronder
en/of 
 op onze Facebook pagina

Abonneer ook op ons Youtube kanaal en like us on Facebook

FamilieNieuws.com
Surinaamse familieberichten en nog veel meer

** Om privacy redenen zijn de namen en foto’s in dit verhaal gewijzigd.