Ondernemer Robby Nurmohamed verliest usd 300.000

Robby Nurmohamed is ten einde raad. De zakenman is zijn goed draaiende vis-onderneming aan de Anton Dragtenweg in één keer kwijtgeraakt. Het gaat om een investering van 300.000 US dollar. Nurmohamed komt tot de bevinding dat het terrein waarop de onderneming was gevestigd, hem door “slinkse handelingen” van drie landmeters behorende tot een “netwerk van ambtenaren en rechters” is ontnomen.

Hij toont documenten aan de krant waaruit dit moet blijken. Een naamloze vennootschap heeft in 1958 enkele terreinen langs de Anton Dragtenweg in eigendom overgedragen aan de Staat. Nurmohamed heeft in 2005 van de regering een vergunning gekregen om in dat gebied op een perceel van ongeveer 410 vierkante meter een cafetaria op te zetten. Hij vestigde er echter een visverkoopbedrijf.
[quads id=1]
De ondernemer werd vier jaar later geconfronteerd met de mededeling dat het terrein door de bovengenoemde naamloze vennootschap (nv) is verkocht aan een andere ondernemer die handelt in bouw- en constructiematerialen. Dat vindt Nurmohamed onterecht, omdat het perceelland al aan de Staat was overgedragen en omdat de nv in 2001 was ontbonden.

De gedupeerde ondernemer toont een bevestiging van een landmeter die heeft verklaard dat het terrein waarop zijn onderneming was gevestigd inderdaad toebehoort aan de Staat. De aanwezigheid van een beheerderswoning van de overheid daar is voor hem bewijs daartoe. Dat het terrein door een derde is verkocht typeert hij als “onteigenen van de Staat’.
[quads id=1]
Hij noemt het frappant dat de Staat “van de een op de andere dag” in 2009 de vergunning die aan hem was toegewezen heeft ingetrokken. Niet lang daarna kreeg hij de mededeling dat het terrein aan de andere ondernemer is verkocht. “De Staat gaat zoiets nooit doen, zonder je te compenseren. Ik vermoed dat ambtenaren hieraan hebben meegewerkt”, reageert hij fel.
Bron: DWT
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.