Een waarschuwing van de EBS: Let op oplichters!

EBS Suriname

De NV Energiebedrijven Suriname (EBS) waarschuwt voor oplichters. Het bedrijf heeft geconstateerd dat personen zich onterecht opgeven als EBS-medewerkers en (toekomstige) klanten aan huis benaderen met de belofte dat zij hun elektriciteitsaanvraag kunnen bespoedigen in ruil voor geld. EBS vraagt zijn klanten om alert te zijn en niet in te gaan op deze aanbiedingen.
[quads id=1]
Het bedrijf wijst erop dat het beleid over de volgorde van de aansluitingen dusdanig is dat bespoediging nauwelijks mogelijk is. De onderneming past het Fifo-systeem toe, wat inhoudt dat wie als eerst de aansluitkosten heeft betaald, het eerst wordt aangesloten.
[quads id=1]
Het kan voorkomen dat burgers voorkennis hebben van de planning van de EBS over aansluitingen in een bepaalde wijk en daarvan misbruik maken. Hierdoor lijkt de toezegging voor bespoediging geloofwaardig. De EBS benadrukt dat de klant naast de aansluitkosten die hij betaalt conform de uitgebrachte offerte, geen andere kosten moet betalen. Aansluitkosten worden alleen voldaan via de bank of bij een van de EBS incassokantoren. “De EBS-medewerker is onbevoegd persoonlijk gelden bij u te innen.” De EBS drukt klanten op het hart altijd te vragen naar het legitimatiebewijs en deze door te geven aan de klantenservices op het telefoonnummer 175.

Bekijk hier de brief die is uitgegeven door de EBS:


Bron: Starnieuws
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.