23-jarige toerist Jonathan K. mag niet eerder naar huis

cel Suriname

Het pleidooi van advocaat Kries Bhoendie om zijn cliënt Jonathan K. op vrije voeten te krijgen is van de tafel geveegd door kantonrechter Daniëlle Karamat Ali. Ze legde hem een straf op van twaalf maanden met aftrek van de tijd in voorarrest en een geldboete van SRD 750.
[quads id=1]
Officiervan justitie Bibian Tjin Liep Shie had vijftien maanden en een gelijkluidende boete geëist. De 23-jarige verdachte stond terecht voor het veroorzaken van een aanrijding in februari met een bromfiets in de omgeving van de Maystraat. De auto had het slachtoffer ongeveer tien meter meegesleept. De autobestuurder had zich niet om hem bekommerd en was doorgereden naar een uitdeuk- en spuitinrichting om de auto onherkenbaar te laten maken.
[quads id=1]
De voorbumper met daaraan de kentekenplaat bleef echter achter in de buurt van de aanrijding. Hierdoor kon de politie het voertuig gemakkelijk vinden bij een uitdeuk- en spuitinrichting. De politie kwam na onderzoek erachter dat Jonathan K., een toerist uit Nederland, de auto voor enkele dagen had gehuurd. Hij heeft geen rijbewijs

De advocaat vroeg de rechter de strafeis van de openbaar aanklager niet over te nemen, vanwege de huiselijke situatie van de verdachte. Zijn vader woont in België en zijn moeder op Curaçao. “Hij is aan zijn lot overgelaten in Nederland, waardoor hij heel moeilijk door het leven gaat.” Ook zou hij weer naar school gaan en gevangenisstraf zou een sta-in-de-weg zijn bij zijn verdere studie.

Tjin Liep Shie zei dat Jonathan K. oud genoeg is om te weten dat zijn daden niet goed te praten zijn. De verdachte kwam eerder in Duitsland in problemen door vals geld.

Bron: DWT
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.