Over de zelfmoord van Frank van Cooten

“Ik ga nooit meer naar het Zaailand Internaat, omdat wat ik heb meegemaakt beangstigend is. Ik zag de man hangen aan een touw en dat heeft me echt geschokt”, zegt Francois Aboinie, Natin-student. Hij is een van de ongeveer zeventig jongens die massaal het verblijf hebben verlaten nadat internaatdirecteur Frank van Cooten maandag zelfmoord had gepleegd.
[quads id=1]
Het jongensopvangcentrum kan hierdoor niet draaien. “We voelen ons daar helemaal niet goed, omdat we alles zien dat ons laat denken aan de zelfmoord. Daarom is het goed dat we naar een andere plek gaan, om niet veel aan het geval te denken.” Aboinie woont nu bij een familielid. “Het gaat nu wel een beetje goed met mij, maar ik kan me niet goed concentreren op school. Ik bid ook heel veel om me geestelijk te sterken.”
[quads id=1]
Hij wijst erop dat het massale vertrek van de jongens ook te maken heeft met traditie van de marrons van wie er veel verblijven in het internaat. “Als zoiets gebeurt in een woongemeenschap, trekken de mensen zich terug uit het huis”, weet de Natin-student. Daarom hebben sommige ouders hun pupillen opgedragen om het verblijf te verlaten.

Frank van Cooten foto Actionnieuws

Henry Lamsberg, leidinggevende van de Educatieve Studenten Opvangcentra, bevestigt dat de jongens massaal het internaat hebben verlaten, hoewel Natasia Bennanon, directeur van het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur, hen maandag had gewaarschuwd voor de consequenties. Ze had het internaat nog niet verlaten of de jongens vertrokken.

Hij benadrukt dat het ministerie het opvangcentrum niet heeft gesloten, maar dat het niet functioneert omdat er geen pupillen zijn. De pupillen en hun ouders zijn uitgenodigd voor een vergadering op vrijdag. Een medewerker van het internaat zegt tegen de redactie dat zij en haar collega’s voorlopig thuis mogen blijven. Zij moeten zich maandag weer melden bij het internaat.

Eerdere berichten:

https://www.familienieuws.com/2017/07/10/directeur-zaailand-internaat-zorg-en-hoop-pleegt-zelfmoord/

 

Bron: DWT
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.