Video – Ajax voetballer Abdelhak Nouri wordt waarschijnlijk nooit meer beter

Ajax ontving vandaag heel slecht nieuws over de toestand van Abdelhak Nouri. Bij de Ajacied is ernstige en blijvende hersenschade geconstateerd. Abdelhak Nouri heeft ernstige en blijvende hersenschade. Een groot deel van zijn hersenen functioneert niet meer en de kans op herstel van die cruciale hersenfuncties is nihil, meldt zijn club Ajax.

De schade komt hoogstwaarschijnlijk door te weinig zuurstoftoevoer naar de hersenen, toen de twintigjarige middenvelder zaterdag onwel werd tijdens de oefenwedstrijd in Oostenrijk tegen Werder Bremen.

Nouri is medisch vrijgegeven voor vervoer. De verwachting is dat de middenvelder op korte termijn naar een ziekenhuis in Amsterdam zal worden gebracht voor verdere verzorging.
[quads id=1]

,,De doktoren zijn vrij zeker van hun zaak dat het niet goed komt. Als hij bijkomt zou hij niet meer kunnen denken, eten, praten, lopen, zelfs waarschijnlijk niet eens iemand herkennen. Niet meer functioneren gewoon. Maar wij geven het niet op, wij geloven dat God bepaalt”, vervolgt Abderrahim. In het huis van de familie is het een komen en gaan van vrienden en familie die binnen in een kring bidden voor Abdelhak. Vanochtend kwam ook Ajax-teamgenoot Donny van de Beek langs, vanmiddag gevolgd door Ajacied Hakim Ziyech.

,,Het geloof leert ons ook te accepteren en we bidden voor zijn herstel. Daar houden wij ons nu aan vast. We geloven sowieso dat dit leven tijdelijk is en dat het eeuwige hierna komt maar ja, iedereen had hem eerst nog doelpunten willen zien maken”, zegt Abderrahim. (AD)

[quads id=1]
Bidden
De Amsterdamse club bracht ook namens de familie van Nouri een bericht naar buiten. “Zij laten weten dat zij nog hoop hebben en zij vragen om niet te stoppen met de smeekgebeden.”
Bekijk hier ook de reacties van de mensen uit zijn buurt:

Bron: nhnieuws.nl
*
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.