Video – 18-jarig meisje overlijdt na verboden Hindoetraditie (India)

India – Een tiener werd verbannen naar een hut, omdat ze menstrueerde. Daar is ze doodgebeten door een slang.Het is een ouderwetse Hindoetraditie die in Nepal is verboden, maar nog niet overal is verdwenen: vrouwen die menstrueren moeten in die periode in een schuur overnachten buiten het dorp.
[quads id=1]
De achttienjarige Tulasi Shahi zat in haar eentje in zo’n hut toen een giftige slang haar beet. Daarbij kwam ze om het leven. “Als ze een goede medische behandeling had gekregen, had ze het overleefd. Ze is gestorven uit bijgeloof,” zegt haar nicht Kamala Shahi.
[quads id=1]
Het geval staat niet op zichzelf. Chhaupadi heet de praktijk waarbij menstruerende vrouwen naar afgelegen dierenschuurtjes worden verbannen. Ze zouden ‘onrein’ en smerig zijn. Meerdere keren zijn daarbij vrouwen in India om het leven gekomen doordat ze werden aangevallen door wilde dieren of gebeten door slangen. Ook worden ze tijdens hun isolatie verkracht.
[quads id=1]
Chhaupadi is in 2005 door de Nepalese overheid verboden, maar in het afgelegen westen van het land komt het nog steeds voor. Als ze ongesteld zijn, mogen vrouwen niet deelnemen aan het dorpsleven. Ook tijdens de bevalling worden ze verbannen naar de schuurtjes.

Bekijk hier de video over het meisje:
[quads id=1]

Bron: welingelichtekringen
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.