In Nederland verdienen net afgestudeerden veel meer

Nederlandse beginnende academici ontvangen relatief hoog salaris. Nederland staat internationaal in de top vier als het gaat om de hoogte van salarissen voor universitair opgeleide starters op de arbeidsmarkt.
Dat blijkt uit een woensdag gepubliceerd onderzoek van het internationale organisatieadviesbureau Korn Ferry Hay Group.
[quads id=1]
Het bureau onderzocht de salarissen van 5,6 miljoen banen op startersniveau bij twintigduizend bedrijven. Daarbij werd naar 25 startersfuncties in vijftien landen gekeken.

In de Verenigde Staten ligt het gemiddelde jaarsalaris met 49.785 dollar (46.856 euro) het hoogst. Duitsland is nummer twee en daarmee het best betalende land in Europa. Pas afgestudeerde academici verdienen daar gemiddeld 46.715 euro.
[quads id=1]
Australië (46.105 euro) neemt de derde plaats in, gevolgd door Nederland (40.955 euro). Dat is flink hoger dan nummer vijf Frankrijk, waar een pas afgestudeerde gemiddeld 33.340 euro verdient.

afgestudeerd voorbeeldfoto

Van de onderzochte landen heeft Rusland het laagste gemiddelde salaris: 9.035 euro.
Bron: Nu.nl
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.