Video – Anti-Zwarte Piet-activist Jerry Afriyie in hoger beroep veroordeeld

De bekende Zwarte Piet-activist Jerry Afriyie werd een geldboete van 500 euro opgelegd en kreeg een boete van 500 euro voorwaardelijk. De activist is het oneens met het besluit. “Desnoods gaan we naar Straatsburg.” Daar zetelt het Europees Hof voor de Rechten van de Mens.
[quads id=1]
Het gerechtshof sprak hem wel vrij voor mishandeling, iets wat volgens Afriyie ook niet anders kon. Hij noemt het “bizar” dat de politie tegen hem aangifte heeft gedaan en noemt het een “verzonnen rechtszaak”. Afriyie werd beschuldigd van het knijpen van een agent.

Tevens benadrukt Afriyie dat hij zijn baan in de beveiliging is kwijtgeraakt door de aangifte van mishandeling. “Nu ben ik vrijgesproken, maar ik heb echter alsnog een strafblad”, daardoor kan de activist niet zijn baan terugkrijgen.
[quads id=1]
T-shirts
Tijdens de intocht van Sinterklaas in Gouda op 15 november stonden Afriyie en andere activisten te demonstreren met onder andere bedrukte T-shirts. In totaal werden negentig mensen aangehouden.

Bekijk hier de reactie van de activist:
De demonstratie in Gouda zorgde in 2014 voor veel ophef. De gemeente had locaties aangewezen waar mensen mochten demonstreren. Toch trokken voor- en tegenstanders van Zwarte Piet naar de Markt.

Tegenstanders van Zwarte Piet rolden een spandoek uit met de tekst ‘Zwarte Piet racisme’. Voorstanders gingen voor het doek staan, waarna er een opstootje ontstond.

Bekijk hier de video van de gewelddadige arrestatie:

Door: NU.nl
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.