47-jarige Denny hoort strafeis van 20 jaar voor misbruik stiefdochtertje

omgang Suriname

Advocaat Renuska Gangaram Panday heeft maandag gepleit voor strafvermindering en begeleiding voor verdachte Denny S. (47), tegen wie openbaar aanklager Shanta Mahadew twintig jaar gevangenisstraf heeft geëist. Ze acht bewezen dat hij zijn minderjarige stiefdochter heeft misbruikt.
[quads id=1]
De advocaat vroeg de rechter om bij het bepalen van de strafmaat rekening te houden met het feit dat haar cliënt erg agressief is en dat hij zelf verklaard heeft heel streng te zijn als het gaat om de opvoeding van kinderen. Gangaram Panday trekt de geloofwaardigheid van het slachtoffer in twijfel. Zij wijst erop dat de tiener nooit iets over het misbruik heeft verteld aan haar moeder, leerkrachten of andere mensen.

De moeder van het slachtoffer heeft al 23 jaar een relatie met de beklaagde. Hij is de vader van zeven van haar veertien kinderen. Het meisje, intussen zeventien jaar, is van haar zesde tot haar dertiende jaar regelmatig misbruikt door haar stiefvader. Dat gebeurde voor het eerst toen ze samen met een broertje en zusje in de badkamer was. Dat het meisje dit zeven jaren heeft ‘toegestaan’ komt uit vrees, omdat Denny S. had gedreigd haar te doden.
[quads id=1]
Pas in oktober vorig jaar besloot ze haar geheim te onthullen. Ze vertelde het aan haar oudere zus die vervolgens hun moeder informeerde. De vrouw zit duidelijk in haar maag met het geval.

Bij de politie heeft zij verklaard dat de man haar en de kinderen vaak mishandeld heeft. Zij werd ook met de dood bedreigd. De verdachte ontkent de beschuldigingen. Op 24 augustus zal de rechter vonnis wijzen.

Gerelateerde verhalen:

20 jaar strafeis voor misbruikende stiefvader Denny s.

Bron: DWT
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar info@familienieuws.com en wij publiceren het gratis.