40-jarige moordverdachte Vijailalita R. wil graag een kind

politie Nederland

Vijailalita R. (40) staat terecht op beschuldiging van moord op de 71-jarige Anna Sleur. Op de rechtszitting van maandag heeft zij haar laatste woord gevoerd tegenover kantonrechter Siegline Wijnhard. De vrouw ontkent dat ze de man heeft gewurgd.
[quads id=1]
Zij had hem wel in een wurggreep vastgehouden, maar de man bleef nog ruziën. Hij ademde nog toen ze hem achterliet, vertelt ze. De verdachte heeft de kantonrechter gevraagd om haar vrij te spreken. Ze wil graag haar kinderwens vervullen.

De verdachte heeft de kantonrechter voorgehouden dat als de strafeis van vijftien jaar van het Openbaar Ministerie wordt overgenomen, zij pas op haar 55e uit het gevang zal komen. Dan is het voor haar te laat om nog kinderen te krijgen.
[quads id=1]
Op een eerdere strafzitting had de 40-jarige verdachte verklaard dat zij de man had verschoond. Ze gebruikte luiers voor hem. Zij bracht hem naar de badkamer en gaf hem een bad. Daarna legde zij hem op het bed om hem te drogen. Maar, het slachtoffer wilde geen kleren aantrekken en maakte daar ruzie om. De man viel vervolgens van het bed. Ze tilde hem op en plaatste hem weer op het bed. Ze werd zo kwaad dat ze hem klapte. Volgens de verdachte beledigde het slachtoffer haar en hij wist van geen ophouden. Ze ging toen door het lint en verklaarde dat ze hem zachtjes wurgde.

Een verbalisant heeft meegedeeld dat een politieman die aan de overkant van de verdachte woont, de politie heeft gealarmeerd. De buurman zag het slachtoffer niet en nam een vreemde geur waar. Ook gaf hij aan dat de buurvrouw op het balkon sliep. De politie trof Vijailalita R. voor een supermarkt aan, waar ze een biertje dronk. De vrouw wilde eerst niet meewerken, maar later stemde ze in om haar woning te laten onderzoeken. De getuige verklaarde dat uit het onderzoek is gebleken dat de vrouw het slachtoffer eerder ook heeft geslagen. Op 14 augustus zal rechter Wijnhard vonnis vellen in deze zaak.

Gerelateerde berichten:

Redactie: 39-jarige ontkent moord op Anna Sleur

 

Geschreven door Wanita Ramnath
Bron: Starnieuws