Miss Zuid-Afrika draagt wegwerp handschoenen in Afrikaans weeshuis

Miss Zuid-Afrika Demi-Leigh Nel-Peter (22) hielp als vrijwilliger in een weeshuis bij het eten met de kinderen en droeg daarbij handschoenen. Een foto daarvan leidt tot forse kritiek op Twitter.
[quads id=1]
Ze wordt daar beschuldigd van racisme.

Zo werd er gezegd dat Demi-Leigh de handschoenen droeg “omdat ze geen ‘zwarte kinderen wil aanraken” en maakten gebruikers een speciale hashtag aan: #MissSAChallenge, waar de spot wordt gedreven met het dragen van handschoenen om hygiënische redenen.
[quads id=1]
HYGIËNE
Demi-Leigh en het weeshuis reageren nu op alle commotie. Het personeel van het weeshuis in Soweto zegt dat de handschoenen omwille van de hygiëne zijn. “Alle vrijwilligers worden gevraagd om handschoenen te dragen, om de hygiëne van het eten te waarborgen”, vertelt de woordvoerder van het weeshuis aan BBC. Zelf zegt Demi-Leigh dat ze alle commotie jammer vindt: “maar als ik nog een keer handschoenen moet dragen om de veiligheid van kinderen, dan doe ik dat.”

Bekijk hier de video waarop ze een reactie geeft:

Bron: Lindanieuws
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar info@familienieuws.com en wij publiceren het gratis.