Video – Dit zijn de levensgevaarlijke Guyanese ontsnapte gevangenen

Door de brand en opstand die uitbraken in het grootste cellenhuis in Georgetown, Camp Street Prison in Guyana gisteren, heeft een penitentiair ambtenaar (pa) het leven gelaten. Deze pa werd in de borststreek geraakt.
[quads id=1]
Acht andere pa’s zijn opgenomen in het ziekenhuis. Sommigen hebben kapverwondingen en andere hebben schoten moeten incasseren. Onder de vier ontvluchte arrestanten bevinden zich zware criminelen. Dit melden diverse Guyanese media.

Onder de gevluchte arrestanten bevinden zich Royden Williams en Uree Varswijck. Williams is gevonnist tot levenslang voor het vermoorden van acht personen. De strafzaak van Varswijck was nog in behandeling. Hij wordt verdacht van diefstal en moord. De namen van de twee overige verdachten zijn nog niet bekend.
[quads id=1]
Volgens de politiecommissaris zijn ruim 1000 arrestanten overgeplaatst in andere cellenhuizen. Voor nog eens 300 andere gevangenen moet er nog een opvang geregeld worden. Op 3 maart 2016 stierven zeventien gevangenen in hetzelfde cellenhuis, nadat een brand was uitgebroken. Een onderzoekscommissie heeft aanbevelingen gedaan om herhaling te voorkomen.

Volgens onbetrouwbare bronnen zijn er meer dan 4 gevangenen ontsnapt. Maar dat konden we niet bevestigen (Redactie)
Bekijk hier de reacties van de buurtbewoners:

Bron: Starnieuws & Newsroom Guyana
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.