Video – Vrouw van de trap geduwd door Amsterdamse verhuurder

Toerist van trap geduwd bij Airbnb-ruzie. Een vrouw is gistermiddag onder aan de trap van een Amsterdams huis beland, nadat zij en haar vriendinnen ruzie kregen met de verhuurder van de woning. Op beelden is te zien dat de verhuurder de vrouw van de trap duwt.
[quads id=1]
De politie onderzoekt momenteel of de man de vrouw heeft geduwd. De vrouw moest na de val naar het ziekenhuis, de verhuurder is aangehouden.

De vrouw is een vriendin van de Zuid-Afrikaanse fotograaf Muholi Zanele, die haar werk momenteel exposeert in het Stedelijk Museum. Ze plaatste het filmpje op Instagram. ,,Dit is racisme en kan niet worden goedgepraat”, schrijft Zanele. ,,Er wordt geweld gebruikt tegen zwarte lichamen, zoals je kunt zien in de video.”
[quads id=1]
Uitchecken
De ruzie ontstond gistermiddag tussen vier toeristen die via de verhuursite Airbnb een huis aan de Potgieterstraat hadden gehuurd, en de verhuurder van de woning. Volgens de politie hadden de vier vrouwen het huis om 11.00 uur moeten verlaten, maar waren zij er om 12.30 uur nog.

De verhuurder en de toeristen kregen vervolgens ruzie. Op beelden van de discussie is te zien hoe de Nederlandse verhuurder de spullen het appartement uitzet en de vrouw hardhandig naar buiten werkt. Vervolgens valt de vrouw van de trap. Haar vriendinnen zijn op dat moment al beneden.

De vrouw is naar het ziekenhuis overgebracht, maar is inmiddels met licht letsel weer naar huis gestuurd. Ze heeft aangifte gedaan van het incident.

Bekijk hier de video van de mishandeling. Let wel: Beelden kunnen schokkend zijn:

Bron: Bron: AD
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.