Video – “De regering gaat NIET naar huis”

Het zal niet lukken om deze regering naar huis te krijgen. “Yu no man pur a regering disi zomaar. A volk, if Gado wani in 2020. Ze doen er alles aan. Van straatacties is niet gelukt. Nou is OM (Openbaar Ministerie) ook bezig. OM, OM, i sab tak w’e lespeki ma suma bari na eng firi. Bika a sani san kafowru abi na eng ede, a dat faya watra o pur’ gi eng. Un voorzichtig, un voorzichtig,” zei de NDP-voorzitter, president Desi Bouterse, op een druk bezochte feestvergadering in Para zaterdagavond, waar de 30e verjaardag van de partij wordt gevierd.
[quads id=1]
Bouterse merkte op dat DA’91, SPA en Amazonepartij geen zetels hebben kunnen veroveren, dan denken zij de regering naar huis te kunnen sturen met straatacties. Hij benadrukte dat de regering zich niet zal laten afleiden door al deze manoeuvres. Hij hield zijn gehoor voor dat diverse grote projecten uitgevoerd zullen worden. De president ging hier uitgebreid op in.
[quads id=1]
De partijleider ging terug in de historie van de NDP. Deze partij is op 4 juli 1987 ontstaan uit de 25 Februari Beweging, die voortgekomen is uit de machtsovername in 1980. Bouterse stond ook stil bij de splitsing die ontstaan was, waarbij een deel van de partij onder leiding van Jules Wijdenbosch een eigen organisatie oprichtte. Aangezien de ideologie hetzelfde is gebleven, is de breuk hersteld. Bouterse riep op tot eenheid binnen de partij. Hij merkte op dat deze beweging niet te stoppen is.

Bouterse verwelkomde Sharmila Kalidien-Mansaram op het podium in Para. Hij zei een juweel binnengehaald te hebben. Kalidien-Mansaram heeft een tijdje geleden de VHP vaarwel gezegd en is lid geworden van de NDP. Zij werd op de tonen het liedje ‘kom uit de kast’ dansend verwelkomd door Bouterse.
We hebben een aantal video’s voor jullie verzameld:


Eerdere berichten:

Daarom kiest Sharmila Kalidien-Mansaram voor de NDP

Video – De NDP viert vandaag 30 jarig bestaan

 

Bron: Starnieuws
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.