Video – Brand in grootste gevangenis Guyana. Gevangenen ontsnapt

Guyana is zondagavond de grootste gevangenis, Georgetown Prison, tot de grond afgebrand. Vermoedelijk door brandstichting door gedetineerden. Bronnen en verschillende media in Guyana meldden dat kort nadat de brand was uitgebroken vier ontvluchte gevangenen een voertuig kaapten en daarin het hazenpad kozen. De brand volgde na een opstand van gedetineerden. Tijdens het incident zouden naar verluidt twee gevangenbewaarders met houwers zijn gekapt; drie andere liepen schotverwondingen op.
[quads id=1]
In de vooravond brak er nog meer chaos uit toen gedetineerden die tijdelijk naar de officiersmess waren geëvacueerd ook daar brand hadden gesticht en wilden uitbreken. Ordetroepen moesten schoten lossen om een massale gevangenisuitbraak te voorkomen. Kort daarna werden gedetineeerden als haringen in een ton in trucks met open laadbakken en andere voertuigen afgevoerd naar andere gevangenissen en politiecellenhuizen.
[quads id=1]
Behalve de cellenblocks is ook een deel van het gebouw waarin de administratie was ondergebracht afgebrand, zegt een journalist in Georgetown tegen de Ware Tijd. Brandweerlieden verklaarden dat ze het complex niet konden betreden om het vuur te bestrijden omdat gedetineerden gewapen waren met vuurwapens en de situatie zeer explosief was. Een aantal maanden geleden waren 16 gevangenen omgekomen bij een brand in dezelfde gevangenis.

Bekijk hier een video van de verschrikkelijke brand:

**
Bron: DWT
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.