Meer gevallen van diarree en braken in de afgelopen weken

Het aantal gevallen van diarree en braken is in de afgelopen weken licht gestegen, “maar de situatie is niet zorgwekkend. In principe hebben we dergelijke situaties wanneer het weer verandert van bijvoorbeeld regen naar droge tijd”, zegt Bobby Ramautar, woordvoerder van de Vereniging van RGD-artsen.
[quads id=1]
Dokter Henry Soeropawiro van RGD-poli Tamanredjo vertelt: “Deze week heb ik een of twee gevallen gehad op de poli, net als in de voorbije periode.” Ook bij de Spoedeisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo is er geen noemenswaardige toename.
[quads id=1]
Ramautar stelt dat kinderen en oudere personen de meeste kwetsbare groepen zijn, omdat onder andere weerstand een rol speelt. Hij zegt dat met een goede hygiëne de ziekte zoveel mogelijk voorkomen kan worden. Hij adviseert daarom om dit goed in de gaten te houden.

voorbeeldfoto overgeven

De ziekten kunnen door besmet drinkwater of door een virale infectie worden opgelopen. De arts adviseert om bij diarree en braken zo snel mogelijk naar de dokter te gaan. Het komt wel eens voor dat ouders zich laat aanmelden voor hulp. Hij vestigt er de aandacht op dat sommige poliklinieken tot laat ’s avonds open zijn, zoals de gezondheidscentra Lelydorp en Latour. “Vaak wanneer je ouders vraagt waarom ze in het weekend niet zijn geweest met het kind, zeggen ze dat ze niet wisten dat de poli open was. Die poliklinieken zijn open en zelfs het lab van de RGD is op de zondag open.
Bron: DWT
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.