Video – Naks-icoon Wilgo Baarn is vanmorgen overleden

Cultuurguru tevens Naksicoon Wilgo Baarn is er niet meer. Hij overleed op vrijdag 7 juli op 71-jarige leeftijd. Baarn werd in de vroege ochtend onwel. De ambulance was al ingeschakeld, maar het heeft niet mogen baten.
[quads id=1]
Wilgo Baarn, vanaf de jaren ’80 betrokken bij de culturele organisatie NAKS, is dé man bij de culturele organisatie NAKS (1959). Hij is hier al jarenlang in vele hoedanigheden aan verbonden – als regisseur, acteur, komiek, schrijver, zanger, danser en drummer. Hij beschouwt zich als een leerling van Eugene Drenthe.
[quads id=1]
De Naksicoon heeft ook vele jaren op het directoraat Cultuur van het ministerie van onderwijs gewerkt. Ook de Alakondre dron, die door Baarn is geïntroduceerd, werd speciaal voor de jarige bespeeld.

Er wordt binnenkort een boek over hem uitgegeven. Het boekwerk met als titel ‘Wilgo een Ware Alakondre Man’, zal later in het jaar gelanceerd worden als onderdeel van 70 jaar NAKS en als ode aan de multi-getalenteerde grondlegger van Naks.
Bekijk hier een zeer interessante aflevering van Eat Learn & Play met Wilgo Baarn:

Bron: Waterkant
Foto binnengekomen via FB

**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.