Jurgen L. blijft medeplichtigheid moord op 46- jarige John Noordwijk ontkennen

noordwijk Paramaribo

Jurgen L. wordt medeplichtigheid aan gekwalificeerde doodslag en diefstal middels geweld verweten. Bij de beroving aan de Condorstraat lieten een van de rovers, Delfinus Tooy, en de benadeelde John Noordwijk, het leven. Dit gebeurde op 25 december van het afgelopen jaar.
[quads id=1]
Om het aandeel van deze verdachte via de mastgegevens te achterhalen, was de analyse van de telefoonuitdraai belangrijk. Op de strafzitting donderdag verklaarde een brigadier van politie dat uit een telefoonuitdraai is gebleken dat Jurgen en Tooy tussen 24 en 25 december zeker 37 keren naar elkaar hebben gebeld. Voor het laatst zou het duo volgens gegevens van een telecommast in de buurt van de Wilhelminastraat contact hebben gehad. Daarna heeft Jurgen pas de volgende dag, toen Tooy reeds de geest had gegeven, weer op dat nummer van Tooy gebeld.
[quads id=1]
Opmerkelijk volgens de politieambtenaar was dat Jurgen gelijk bij zijn aanhouding aangaf dat hij de simkaart met het oude nummer had weggegooid. Als reden gaf hij aan dat iemand hem dit had geadviseerd. Jurgen verklaarde echter dat hij gebeld werd rond 00.30 uur op die bewuste dag door Tooy om een taxirit te rijden naar Paramaribo Noord. Hij gaf aan dat hij een diefstal zou plegen. De verdachte zei dat hij die mededeling als een grap zag, omdat hij Tooy niet zo kende. Na een uur haalde hij Tooy en nog een andere man op te Latour. Hij zette ze af in Paramaribo Noord langs de straat te Riverclub, omdat er feestactiviteiten daar waren. Daarbij hadden ze afgesproken dat hij gebeld zou worden om hen af te halen.

Hoewel hij eerder aangaf dat hij tegen 01.30 uur was gebeld, zij hij gisteren dat hij zich de tijd niet exact kon heugen. Hij denkt dat het tegen 02.30 uur was. De verdachte ontkende dat hij 37 keren heeft gebeld. Volgens hem was het maar 2 keren.

Kantonrechter Siegline Wijnhard concludeerde uit de verklaring van de politieambtenaar dat de verdachte wel samen met Tooy in de buurt was op het tijdstip van de beroving. Op 3 augustus komt een strafeis.

Eerdere berichten:

 

https://www.familienieuws.com/2016/12/25/redactie-46-jarige-john-noordwijk-overleden-brute-overval/

 

https://www.familienieuws.com/2016/12/27/redactie-moord-op-46-jarige-john-noordwijk/

Bron: DBS
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.