Vrijspraak voor broers David en Dani F. voor moord op 52-jarige Gerard Denz (Nederland)

Twee broers, Dani en David F. zijn in hoger beroep vrijgesproken van een fatale roofoverval op een taxichauffeur begin 2004 in Rotterdam-West.
[quads id=1]
De 52-jarige Gerard Denz werd toen beschoten en beroofd en overleed later aan zijn verwondingen. Beide verdachten werden eerder door de rechtbank in Rotterdam veroordeeld tot een gevangenisstraf van tien jaar.

De aanklager had in hoger beroep opnieuw tien jaar geëist. Maar het gerechtshof bepaalde donderdag dat het bewijsmateriaal, met name getuigenverklaringen en enkele telefoontaps, onvoldoende is om de broers van 32 en 33 jaar te veroordelen.
[quads id=1]
Pas in 2010 kwam de zaak aan het rollen toen een van de broers zich bij de politie meldde.

De in 2004 vermoorde taxichauffeur Gerard Denz

De buit bedroeg destijds niet meer dan enkele tientjes. De overval leidde tot veel beroering. Na de gewelddadige dood van hun collega demonstreerden honderden taxichauffeurs voor het Rotterdamse stadhuis.

Bron: Nu.nl
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.