Gouden huwelijk voor echtpaar Dap – Tol

Rudi Dap en Theresia Tol zijn vijftig jaar getrouwd. Het heugelijk feit is in aanwezigheid van familie en vrienden gevierd. Het echtpaar heeft uit handen van Adjunct-districtssecretaris L. Bouterse die districtscommissaris Mike Nerkust vertegenwoordigde, de gebruikelijke enveloppe met inhoud namens president Z.E Desi Bouterse in ontvangst genomen.

[quads id=1]
Rudi Albert Christiaan Dap is geboren op 17 mei 1935 en Theresia Antoinette Tol op 16 september 1935. Als tiener bezocht Theresia vaak huisfeestjes. De twee ontmoetten elkaar op een feestje; Rudi was 25 jaar en Theresia 24 jaar. Het was meteen raak en ze ontmoetten elkaar hierna regelmatig. Het koppel trad op 29 juni 1967 in het huwelijk. Uit het huwelijk zijn er 4 kinderen geboren; 1 dochter en drie zonen. Het echtpaar is gezegend met 17 kleinkinderen en 3 achterkleinkinderen. Het echtpaar Dap -Tol beleid het christendom.

[quads id=1]
De heer Dap heeft gediend bij het Ministerie van Openbare Werken en Verkeer te Beekhuizen. Verder heeft hij ook 12,5 jaar in Nederland gewerkt bij de firma ‘De Keizer’. Mevrouw Dap heeft 25 jaren op het Ministerie van Financiën, afdeling Belastingen haar krachten gegeven alvorens ze naar Nederland vertrok. In Nederland heeft ze eerst in een kantoor gewerkt en trad daarna in de verpleging tot haar pensionering.

Het echtpaar besloot na 31 jaar in Nederland gewoond te hebben in 2005 terug te keren naar Suriname. Het koppel geeft als leefregel mee dat het karakter van iemand niet veranderd, maar positief beïnvloed kan worden. Geduld en verdraagzaamheid leiden tot een goed huwelijksleven.

Bron: Bic Paramaribo Noordoost
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.