SLM directeur blij met nieuwe kist van TUI

“De vlucht was zeer goed. Ik zat zelf op de vlucht naar Paramaribo. De kist ziet er van binnen heel goed uit. De machine is nieuw en voldoet aan alle huidige eisen.
[quads id=1]
Omdat het nieuw is, kun je ook de allermodernste dingen in plaatsen.” Dit was de indruk van Robby Lachmising, directeur van de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM), over de eerste vlucht van TUI Fly richting Suriname. Hij vloog ook mee met de ruim 200 passagiers die op de eerste TUI Fly vlucht zaten.

Er hebben zich bij de eerste vlucht wat kinderziektes voorgedaan. Die zijn volgens Lachmising ook heel gauw opgelost. “Er zullen wel wat kinderziektes zijn in het begin. Denk bijvoorbeeld aan ons reserveringssysteem, dat goed gestroomlijnd moet worden”, stelt Lachmising.
[quads id=1]
De samenwerking

SLM en Touroperator TUI zijn aan het begin van dit jaar een samenwerkginsovereenkomst aangegaan, op basis waarvan luchtvaarmaatschappij TUI Fly nu, naast de kisten van SLM en KLM, richting Suriname zal vliegen. Lachmising ziet deze samenwerking en de komst van TUI Fly naar Suriname als een aanwinst op het toerismegebied in Suriname. SLM kijkt uit naar een ander segment van passagiers naar Suriname, namelijk de toeristen. Hierop dient er echter nog wat meer huiswerk te worden gedaan, vooral met betrekking tot genoeg en behoorlijke accommodatie. “Kijk naar Overbridge. Daar zijn er 26 huisjes. Prachtig en mooi verzorgd, maar 26 is echter te weinig als je een groep brengt met ongeveer 30 of 35 man en de groep bij elkaar wilt blijven”, illustreert Lachmising. TUI zal pakketten aanbieden aan de toeristen uit Nederland. In de pakketten wordt niet alleen tripjes naar Suriname meegenomen. De producten kunnen worden uitgebreid met reizen van Suriname naar de Antillen. Bij deze uitbreiding komen er voor de SLM meer passagiers op de lijst, gezien zij deze toeristen mogen overvliegen naar de Antillen. Vanuit de Antillen haalt TUI Fly de toeristen weer op om richting Nederland te vertrekken.
Ticketprijzen

Een van de meeste reacties op social media, na de komst van deze nieuwe vliegmaatschappij in Suriname, was ‘en nu mogen de ticketprijzen eindelijk omlaag!’. Op deze wens heeft de SLM eerder al gereageerd door te stellen dat er veel aan gedaan wordt om de prijzen zo laag mogelijk te houden. Lachmising gaf in december 2016 aan dat deze samenwerking wel een effect zal hebben op de prijzen, maar dat niet direct te merken zal zijn. Permanente tariefsverlaging zou volgens de directeur een samenwerking in de toekomst moeten uitwijzen.

Veel hangt ook af van de brandstofprijzen. “Het kan iets lager worden, maar niet veel lager”, zei de directeur vorig jaar.

TUI biedt een tarief op basis van een ‘all-in pakket’ en niet op basis van transport alleen. Hierdoor lukt het de touroperator om andere prijzen aan te bieden. Echter moet ook worden gekeken naar de afspraken, die beide partijen met elkaar hebben gemaakt. Tui Fly is geen concurrent van Surinam Airways. Eerder dit jaar is door Lachmising zelf bekent dat TUI Fly, Surinam Airways niet zal beconcurreren.

Het ligt dus in de verwachting dat de prijzen van TUI Fly niet beneden de prijzen van Surinam Airways zullen staan. “Wij hebben een basistarief. Als je mij zegt dat de mensen helemaal niet willen betalen, moeten zij maar iemand anders zoeken”, stelt de SLM-directeur. Bovendien richt deze samenwerking zich niet op de Surinamer als toerist, maar op de Nederlander, die middels aantrekkelijke toeristische pakketten richting Suriname wordt gehaald.
Geschreven door Kavish Ganesh
Bron: DBS
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.