Anoniem: Mijn dochter wordt verwend door mijn ex. Andere kids krijgen niets!

Hallo, ik wilde even een vraag voorleggen met de andere ouders die gebruik maken van jullie medium. Er zijn een aantal dingen gaande in mijn leven. Ik ben Evelien. Ik ben moeder van 3 kinderen. Twee meisjes en een zoontje. Mijn eerste dochter Alexia is van mijn ex Mark. Ze is 12 jaar en heeft goed contact met haar vader.
[quads id=1]

Perfecte vader

Ewald is mijn tweede ex. Met hem heb ik twee kinderen 1 van 9 en mijn zoontje van 5 jaar. Tijdens de zwangerschap van mijn zoontje zijn we uit elkaar gegaan. Hij heeft nooit omgekeken naar de kinderen. Maar we redden het prima zonder hem. Mijn ex Mark is 1 van de redenen dat we vaak ruzie kregen. Hij vond het nooit leuk als hij zijn dochter kwam halen. En de ‘perfecte vader’ uithing. Dat waren zijn woorden altijd. Hij was gewoon jaloers denk ik nu.

Alexia gaat elk weekend bij haar vader van vrijdagmiddag tot maandagmiddag na school. Oja, we wonen in Nederland. Mark heeft inmiddels een andere vrouw en een baby. Maar ook toen hij alleen woonde ging ze al elk weekend bij hem. Dat was heel fijn en ze houdt veel van haar vader dat zou ik nooit willen veranderen.

Ik vind alleen dat hij haar verwent. Alexia krijgt alles van hem.  Ze heeft zelfs een Iphone 7 van hem gehad. Ik vind dat overdreven. Zijn vrouw heeft haar laatst een designer rugtas gegeven. Ergens bekruipt mij het gevoel dat ze haar aan het omkopen is. Alexia houdt ook heel veel van haar, nu minder omdat ze minder aandacht krijgt waarschijnlijk door de baby.

Ik krijg geen geld

Dus ja, ze heeft heel veel spullen en haar kamer hier in huis is als een paleisje. Het past totaal niet bij de rest van het huis. Ik ben een alleenstaande moeder die niet werkt. Ik krijg geen geld van mark voor Alexia. Hij verzorgt haar zelf zegt hij. Hij is heel streng wat betreft de andere kinderen. Hij vindt dat ze niet met de spullen van Alexia moeten spelen. Hij heeft vaker gezegd dat hij andermans kinderen niet gaat verzorgen.
[quads id=1]
Dat is denk ik ook 1 van de redenen dat hij mij geen geld geeft. Bang dat ik het uitgeef aan de andere kinderen. Ik vind dat niet eerlijk van hem. Mijn broer zegt dat hij precies hetzelfde doet met zijn ex. Ik vind dat echt niet kunnen. Maar zeggen jullie dan? Is dat normaal? Mark zegt dat we precies hetzelfde doen voor Alexia dus hij hoeft mij geen geld te geven. Hij betaalt haar kleding, schoolspullen en sporten. Ze gaan samen op vakantie dus hij betaalt mij niet als ik een weekendje weg ga met de kids. Geen extra kost geld, zakgeld, niets.

Mooie kleren

Als ik geld vraag heeft hij altijd iets te zeggen. Is dat normaal? Ik kan natuurlijk niet klagen want ze draagt mooie kleren en gaat straks naar een hele goede school. Een betaalde school. Een school waar ik mijn andere kinderen niet naartoe kan sturen. Maar ik vind het soms wel lullig voor die andere twee. Zij hebben geen vader die hun in de watten legt. Zij krijgen geen mooie spullen.

Ik heb eens gevraagd aan Mark of hij misschien ook iets kleins kan meenemen voor die anderen, maar ik kreeg de wind van voren. Soms heb ik het gevoel dat hij het expres doet. Alleen om mij te laten zien dat ik hem niet moest laten gaan. Maar dat is toch niet eerlijk naar de andere kinderen toe? Natuurlijk was ik beter af als ik bij hem was gebleven. Maar daar hoeven die kleintjes toch niet voor te boeten?

Een gesprek aangaan?

Ik weet ook dat ik zeur en dat ik blij moet zijn dat hij tenminste naar haar omkijkt want de andere kids hebben alleen mij. Toch wil ik weer een gesprek aangaan met Mark en zijn vrouw? Kunnen jullie mij een beetje op weg helpen? Ik wil geen ruzie maken hierover, maar het zit me wel dwars vandaar dat ik toch met ze wil praten. Hoe moet ik het aanpakken. Of kan ik beter niets zeggen? Bedankt alvast voor jullie luisterend oor.

Gerelateerde verhalen:

Anoniem: Mijn man zijn exen maken misbruik van hem

 

Anoniem: Ik wil haar terug!

 

Wilt u ook uw levensverhaal met ons delen?
Whatsapp of bel ons op +597 8966341
of stuur het naar [email protected]

U reacties en adviezen worden zeer gewaardeerd.
U kunt ze plaatsen in de comments hieronder
en/of 
 op onze Facebook pagina

Abonneer ook op ons Youtube kanaal en like us on Facebook

FamilieNieuws.com
Surinaamse familieberichten en nog veel meer

** Om privacy redenen zijn de namen en foto’s in dit verhaal gewijzigd.